Büyükşehir Elektronik Atıkları Topluyor

Haber verin gelip alsınlar

“e-atıkların oluşması durumunda daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda bu tarz atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerekmektedir. Ellerinde elektronik atığı olan kişiler Büyükşehir Belediyemizin 153 Çözüm Masası’nı veya 273 41 52 (10 Hat) aramaları durumunda ekiplerimiz verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilecek, daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir. Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan bu projenin başlangıç aşamasında taşıma için hiçbir ücret talep edilmeyecek, televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonu vb parçalar vatandaşlarımızın konutlarından alınacaktır. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin personel giriş kapısı önünde de bir adet elektronik kutusu bulunmaktadır. Küçük taşınabilir elektronik atıklar vatandaşlarımız tarafından burada bulunan elektronik atık kutusuna da bırakılabilecektir. Büyükşehir Belediyemizce bugüne kadar 12.889 Kg. elektronik atık hanelerden ve kurumlardan toplanarak geri kazanıma gönderilmiştir”.

sebvimeo--18914023-650-430-sebvimeo