Büyükşehir Çevre Haftası'nı Kutladı

Doğal varlıklara sahibiz
Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu, “Çevre kirliliği hepimizi pek çok boyutuyla ilgilendiren ve var oluşumuzu da tehdit eden çok ciddi bir tehlikedir. Doğal kaynaklara değil; doğal varlıklara sahibiz. O yüzden varlığımız olan çevreyi korumak ve en az bugünkü kadar temiz bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Bu sadece Çevre Mühendislerinin yapması gereken bir konu değildir. Hangi meslek grubundan olursak olalım hepimize ciddi sorumluluklar düşmektedir. Ayrıca hepimiz çevreyle ilgilenmeli, bu konuda bilgi sahibi olmalıyız ki, gerektiğinde tepkimizi de göstermekten geri kalmayalım” ifadelerini kullandı.  

Sorumluluklarımız var
M. Önol Taşöz bilginin gücüne dikkati çeken konuşmasında, “Sanayici olarak iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Hangi iş grubundan olursa olsun asıl sorumluluk, yaptığının bilincinde olmak ve bunun sorumluluğunu taşıyabilmektir. Herkes bu bilinçte olursa gelecek adına o kadar umutlu olabiliriz. Bilgi güçtür; bildiğimiz oranda duyarlılığımız gelişir. Elbette bu kirlilikten bu nesil sorumlu değildir; ama gelecek adına umutlu olabilmemiz için bugünden başlayarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi.

 

Etkinliklerin sonunda Serdivan Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu müzik gösterisine geçildi. AGDAŞ’ın düzenlemiş olduğu resim yarışmasında dereceye giren eserlere ise ödülleri, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, AGDAŞ Genel Müdürü Kenan Demir ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu tarafından öğrencilere takdim edildi.