Büyükşehir Akademi’de yeni dönem kayıtlarının 6 Ekim Pazartesi günü başlayacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk; 8 haftalık program kapsamında söyleşi, seminer, atölye ve okuma gruplarında eğitim verileceğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor. Kayıtların 6 - 17 Ekim tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden gerçekleştirileceğini ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Kültürel, felsefi ve bilimsel konularda hemşerilerimizin entelektüel düşünmelerine katkı sağlamayı amaçladığımız Büyükşehir Akademi’de yeni dönem başlıyor. Programımızı pratik ve kurumsal açıdan zengin ders içerikleriyle oluşturduk. Ofis Sanat Merkezi ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı dersliklerinde gerçekleştirilecek eğitimlerimizde devam şartı aranacaktır. Dersler, 20 Ekim Pazartesi günü başlayacaktır” diye konuştu.

8 haftalık eğitim
Söyleşi, seminer, atölye ve okuma gruplarında 8 haftalık ders programı hazırladıklarını da açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Büyükşehir Akademi’de, Ali Ural ile Yazarlık Atölyesi, Sezai Küçük ile Mesnevi Okumaları, Suat Köçer, Sinan Sertel ve Gökhan Yorgancıgil ile Pratik Sinema Atölyesi, Necati Mert ile Ömer Seyfettin’le Sait Faik’te Öykü, Ömer Türker ile İslam Filozoflarından Felsefe Metinleri, Haşim Şahin ile Seyahat Okumaları, Murat Güzel ile Politik Roman Okumaları ve Ahmet Demirhan ile Politik Teoloji Okumaları gerçekleştirilecektir. Tüm hemşerilerimizi Büyükşehir Akademi’ye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.