Ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Semih Bayraktar, “3,5 tonun üzerinde olan ağır tonajlı araçlar 07.00 ile 21.00, 3,5 tonun altındaki araçlar ise 07.00 ile 10.00 ve 16.00 ile 20.00 saatlari arasında şehir merkezine girememektedir. Zabıta teşkilatı olarak bizler de ceplere ve kaldırımlara park eden ağır tonajlı araçlara işlem yapıyoruz. Sürücülerimizden güvenli ulaşım ve şehir yaşamı adına kurallara uymalarını rica ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, trafik akışını olumsuz etkileyen ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “Trafikte yaşanan sıkışıklıkların en önemli sebebi hatalı parklanmalardır. Aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu saatlerde ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişleri de trafiği aksatmaktadır. Bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini bir kez daha ifade etmeliyim” dedi.

Hassasiyet çağrısı
Ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişleriyle ilgili UKOME kararı bulunduğunu aktaran Bayraktar, “Karara göre; 3,5 tonun üzerinde olan ağır tonajlı araçlar 07.00 ile 21.00 saatlari arasında, 3,5 tonun altındaki araçlar ise 07.00 ile 10.00 ve 16.00 ile 20.00 saatlari arasında şehir merkezine girememektedir.  Emniyet Müdürlüğümüz de bu konuda gerekli kontrolleri yapıyor. Zabıta teşkilatı olarak bizler de ceplere ve kaldırımlara park eden ağır tonajlı araçlara işlem yapıyoruz. Sürücülerimizden güvenli ulaşım ve şehir yaşamı adına kurallara uymalarını rica ediyoruz” dedi.