Ayçiçeği Bisiklet Vadisi 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası öncesinde UCI MTB Series yarışlarına ev sahipliği yaptı. 13 ülkeden 42 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda son dünya şampiyonu Kolombiyalı Paez’de yer aldı.

23-25 Ekim tarihleri arasında Sakarya’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenecek 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası öncesinde parkur testi niteliğinde olan UCI MTB Series yarışları gerçekleştirildi. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde gerçekleştirilen yarışlara 13 ülkeden 42 sporcu katıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen yarışlarda son Dünya Şampiyonu Kolombiyalı Hector Leonardo Paez’de mücadele etti.

Milli sporcu Onur Balkan ikinci oldu
Erkekler kategorisinde 110 kilometrelik yarışta erkeklerde tüm rakiplerini geçerek bitiş noktasına ilk ulaşan isim Estonyalı Peter Kruse oldu. Salcano Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün milli sporcusu Onur Balkan ise yarışı ikinci sırada tamamlayarak podyuma çıkma başarısı gösterdi. Yarışı üçüncü sırada ise Kazakistanlı Shakir Abilov bitirdi. Kadınlarda ise 83 kilometrelik yarışı birinci sırada Litvanyalı sporcu Katerina Farno tamamlarken, Semra Yetiş ikinci, Rafie Başak ise üçüncü sırada tamamladı. Sporculara ödüllerini ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Ünal Tolon takdim etti. Yarışlar hava muhalefeti nedeniyle 1 tur eksik olarak bitirildi.