‘Teksas’tan Hakikate Yolculuk’ konulu söyleşi programında konuşan Yazar Najla Tammy Kepler, “Arkadaşım bir hadis kitabı hediye etti. Bu kitap vasıtasıyla Peygamberimizi tanıdım elhamdülillah. Ve dünyamı değiştirebileceğimi anladım. ‘La ilahe illallah’ dünyanın en güçlü sözü. Benim İslam’a girmeme mani olmak isteyenlere, ‘Benim mutlu olabileceğim tek yer İslam’ dedim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘Teksas’tan Hakikate Yolculuk’ konulu söyleşi ve ardından imza günü gerçekleştirildi. Programa ‘Teksas’tan Hakikate Yolculuk’ kitabının yazarı Najla Tammy Kepler konuşmacı olarak katıldı. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin ardından Kepler, katılımcılar için kitabını imzaladı.

Najla Tammy Kepler’in konuşmasından bazı satır başları şu şekilde;

Dünya değişmeli diyordum
“Dindar bir ailede yetiştim. Bizim bağlı olduğumuz kilisede batıl inançlar yoktu. Tevhide yakın bir inanç vardı. Bu ilk adım oldu. İnanç üzerine bir şeyler öğrendim ama eksikti. Doğru yolu bilmiyordum yani İslamiyeti bilmiyordum ve hayatım yavaş yavaş zorlaştı ve üzüntüler arttı. Etrafımda alkol ve uyuşturucu bağımlıları var. Bu bağımlılıklar topluma çok zarar veriyor. Aileler yıkılıyor. Yozlaşmalar yaşanıyor. İnsan ve aile ilişkileri çok yıprandı. Aile yoksa komşuluk da olmuyor. Çevremdeki bu kötülükleri gördükçe dünya değişmeli diyordum.”

Hakikati bulmak için çok dua ettim
“Gençliğimde dünyayı nasıl değiştirebilirim diye çok düşünüyordum. Eğitimde cevap bulamadım. Belki kilisede bulabilirim diye düşündüm. Annemin de babamın da gittiği kiliseler eksik geliyordu bana. Rahipler benim sorularıma cevap veremiyordu. Kiliseye gitmekten vazgeçtim. Çok dua ettim hakikati öğrenmek hikmet almak için. Üniversitedeyken bir arkadaşımla tanıştım. Onun vasıtasıyla sorularıma cevap bulmaya başladım.”

‘La ilahe illallah’ dünyanın en güçlü sözü
“Nazar boncuğu hediyesini bile kırdım attım. Çünkü bir cam beni nasıl koruyabilirdi? Daha sonra hadis kitabı hediye etti arkadaşım. Bu kitap vasıtasıyla Peygamberimizi tanıdım elhamdülillah. Ve dünyamı değiştirebileceğimi anladım. ‘La ilahe illallah’ dünyanın en güçlü sözü. Benim İslam’a girmeme mani olmak isteyenlere ‘Benim mutlu olabileceğim tek yer İslam’ dedim. İslamla birlikte hayatıma giren değişiklikler bana çok iyi geldi ve hayatım zenginleşti. Diğer dinlerin vermediği hayat sistemini veriyordu.”

Kim buna icap etmez?
“Hadisleri okurken okçuluk yapmaya başladım. Bu okçuluk sporu da bana çok iyi geldi. Her atıştan sonra ‘Ben nerede hata yaptım?’ diye sorarsınız. Bu spordaki bütünlük bana namazı hatırlatıyor. Müslüman olunca okumanın çok önemli olduğunu anladım. Bizim için eksiksiz gönderilmiş bir kitap olan Kur’anı çok çok okumalıyım dedim. Hayattaki tek gerçek ölüm. Ölmeden önce hacca gitmek istedim. Hacca gitmeden önce çok hazırlık yaptım. Türkiye'ye ilk geldiğimde ezan dinlemek istedim. Sabah ezanını dinlerken ağlamaya başladım. Ve dedim ki ‘Kim buna icap etmez?’”