HİZMET-İŞ sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzalayarak çalışanlarına bayram müjdesi veren Başkan Yüce, “15 Mayıs bizim için bir tarihtir. Bu güzel tarihin çalışanlarımıza hayırlı olmasını, bereketli olmasını, bu katkılarının kendilerine rahmet olarak dönmesini temenni ediyorum. İş sözleşmesi bünyesinde 2020-2021 olmak üzere sözleşmemizi imzaladık. 2020 ilk dönem yüzde 6, ikinci dönem yüzde 5 olmak üzere 2021 ilk dönem yüzde 6, ikinci dönem ise yüzde 5 zam yapılması belirlenmiştir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir’de çalışmakta olan ve işçi statüsü çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi İmzalama törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza törenine HİZMET-İŞ ve HAK-İŞ sendikasının heyetleri ile Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da katıldı. Büyükşehir’den 239, SASKİ’den 175 kadrolu işçi imzalanan sözleşmeden yararlanabilecektir.

Çalışanlarımıza hayırlı olsun
Bünyelerinde çalışan işçilerin şartlarının daha iyi hale gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bugün çalışanlarımız ve bizim adına çok önemli bir gün olarak nitelendiriyoruz. 15 Mayıs bizim için bir tarihtir. Bu güzel tarihin çalışanlarımıza hayırlı olmasını, bereketli olmasını, bu katkılarının kendilerine rahmet olarak dönmesini temenni ediyorum. İş sözleşmesi bünyesinde 2020-2021 yıllarını kapsayacak şekilde sözleşmemizi imzaladık. 2020 ilk dönem yüzde 6, ikinci dönem yüzde 5 olmak üzere 2021 ilk dönem yüzde 6, ikinci dönem ise yüzde 5 zam yapılması belirlenmiştir. Ben tüm çalışanlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını Rabbimden niyaz eyliyorum” dedi.

Huzurlu bir sözleşme yaptık
HİZMET-İŞ Şube Başkanı Mesut Gökdemir, “Sizlerle birlikte güzel bir toplu iş sözleşmesi geçirdik. Kamumuzun ve belediyemizin haklarını kapsayacak şekilde müzakereler sonucunda güzel bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. En güzel toplu iş sözleşmesi huzurda karşılıkla olandır. Biz göreve geldiğimizden beri HAK-İŞ HİZMET-İŞ olarak sözleşmeleri masada bitiriyoruz. Bu masada olan bürokrat arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.