‘Sağlık İçin Kaplıca’ projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nden hizmet alan yaşlı vatandaşlara ve engelli bireylere Taraklı Termal Otel’de konaklama imkânı sunan Başkan Yüce, 12. kafileyi uğurladı. Başkan Yüce, “Özellikle pandemiden dolayı evinden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmek için 'Sağlık İçin Kaplıca' projemizi başlattık. Bugün uğurlanan kafile ile birlikte toplam 34 aile ve 78 vatandaşımızı devremülklerde ağırlamış olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ‘Sağlık İçin Kaplıca’ projesi kapsamında Taraklı Termal Otel’den alınan 62 tane devre mülkü Büyükşehir YADEM Yaşlıları ve engelli vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Tam kapanma döneminde ara verilen proje kontrollü normalleşme dönemi ile birlikte yeniden hizmet vermeye başladı. 12. kafileyi uğurlayan Başkan Yüce, proje kapsamında bugüne kadar 34 ailenin kaplıca hizmetinden yararlandığını kamuoyuyla paylaştı. Yaşlı ve engelli vatandaşların sevdikleriyle bir arada kendilerine ayrılmış devremülklerde vakit geçirmelerinden mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Yüce, 3’er ve 4’er gün arayla tatillerin devam edeceğini açıkladı.

Hizmetlerimizle dünyada iz bırakacağız
Sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesimine, her bireyine yönelik projelerle vatandaşların memnuniyetini hizmetlerin en önemlisi olarak gördüklerini ifade eden Başkan Yüce, “Bizim kültürümüzde hayatı paylaşmak, bir arada yaşamak önemli bir yer tutuyor. Bir arada yaşama kültürünün en önemli tarafı ise büyüklerimiz. Büyüklerimize hürmet etmek, onlara saygı göstermek kültürümüzün mayasını oluşturuyor. Yaş almak, yaşlanmak hayatın kaçınılmaz bir parçasını oluşturuyor. Dünyaya geldik. Allah’ın bizlere biçtiği kulluk vazifemizi yerine getirmek, rıza-i ilahiyi kazanmak için mücadele edeceğiz. Sonra da bekaya göç edeceğiz. Önemli olan hangi yaşta olduğumuz değil vazifemizi nasıl gerçekleştirdiğimiz, bu dünyaya nasıl bir iz bıraktığımız, Allah’a olan kulluk görevimizi nasıl gerçekleştirdiğimizdir” dedi.

Kontrollü normalleşme ile birlikte proje kaldığı yerden devam ediyor
Başkan Yüce, “Hepinizin bildiği gibi uzun bir süredir tüm dünyayı etkileyen Covid-19 sebebiyle evlerimizde kapalı kaldık. Özellikle pandemiden dolayı evinden çıkamayan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı mutlu etmek için bir proje başlattık. Projemizin adı ‘Sağlık için Kaplıca’ Bu kapsamda Büyükşehir YADEM’e kayıtlı ve çevresinde kimi kimsesi kalmamış, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşlarımızı kaplıcalara tatile gönderiyoruz. Bu proje için Taraklı Termal Otel’den 62 devre mülk alımını gerçekleştirdik. Ramazan’ın başında 6 aileden toplam 20 kişilik ilk kafilemizi devre mülklere uğurlamıştık. Ramazan ayı boyunca 40 ailemizi devre mülklerde ağırlamayı planlıyorduk. Ancak malumunuz olduğu üzere 17 günlük bir tam kapanma süreci yaşadığımız için projemize ara vermiştik. Şimdi tam kapanma dönemini geride bıraktık ve kontrollü normalleşme dönemine girdik. O yüzden projemize tekrar başlama kararı aldık. Bugün uğurlanan kafile ile birlikte toplam 34 aileden 78 vatandaşımızı devremülklerde ağırlamış olacağız” ifadelerinde bulundu.

Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza sağlıklı tatil
Yaşlı ve engelli vatandaşların tatillerini yaparken aynı zamanda sağlıklı yaşamalarına da katkı sağlanacağını açıklayan Başkan Yüce, “Bildiğiniz gibi kaplıcaların sağlık için pek çok faydası mevcut. Romatizmal hastalıklardan, ortopedik ağrılara, nörolojik rahatsızlıklardan, solunum sistemi rahatsızlıklarına, cilt hastalıklarından, kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarına, metabolizma, bağırsak ve mide rahatsızlıklarına, idrar yolları ve böbrek hastalıklarına iyi geldiği biliniyor ve doktorlar tarafından da herkese tavsiye ediliyor. Başımızın tacı büyüklerimiz ve gözümüzün nuru engelli kardeşlerimiz bu proje ile kaplıcanın bu faydalarından yararlanabilecek ve sıhhatli bir vücuda sahip olabilecekler. Ayrıca bu güzel yaz günlerinde pandeminin stresinden uzak kalıp istirahat edebilecekler. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum”