Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Arifiye’de Çaybaşıfuadiye ve Türkçaybaşı mahalleri arasında inşa edilen köprünün tamamlanarak, vatandaşların kullanımına sunulduğunu açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehre yeni köprüler kazandırmaya devam ediyor. Son olarak Arifiye Çaybaşı Fuadiye’de inşa edilen köprünün yenileme çalışmalarını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Böylelikle bölgede geçişleri daha güvenli bir hale getirdik. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

10 metre genişlik
Arifiye’nin Çaybaşı Fuadiye ve Türkçaybaşı mahallelerini birbirine bağlayan köprüyü yenilediklerini belirten Mutlu, “Çaybaşıfuadiye Deresi üzerinde inşa ettiğimiz köprü 20 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip. Tek açıklıklı betonarme köprümüzde sıcak asfalt işlemleri de gerçekleştirildi. Böylelikle ulaşımı rahatlatan ve vatandaşlarımıza kolaylık sağlayan bir eseri bölgeye kazandırmış olduk. Kısa süre içerisinde Arifiye’de Karaaptiler ve Türkçaybaşı mahallerini birbirine bağlayan bir köprünün daha yapımına başlayacağız. Şehir genelinde yaptığımız çalışmalar kapsamında kısa süre önce Karasu ilçemizde Adatepe, Akyazı ilçemizde Taşburun ve Yongalık köprülerini hizmete almıştık. Şehrimizde trafiği daha güvenli hale getirmek için yeni köprüler inşa etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

100 yıllık köprü
Yıllardır mahalle halkına sorun çıkartan köprünün yenilenmesi ve genişletilmesi hakkında açıklamalarda bulunan Çaybaşıfuadiye Mahalle Muhtarı Ömer Cansız, “Köprümüzün eski hali berbat bir durumdaydı 3 metre genişliğindeydi 2 araba yan yana geçiş sağlayamıyordu ve yayalar sıkıntı yaşıyordu. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız köprümüzü yenileyerek 100 yıllık bir köprü yaptı ve mahallelinin hizmetine sundu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.