Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini arttıracak projede çalışmaların başladığını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, “Bölgede artan nüfus ve yeni yerleşim alanlarını dikkate alarak hazırladığımız proje ile tesisimizin günlük ortalama arıtma kapasitesini 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe çıkaracağız. Son teknoloji sistemlerin kullanılacağı tesisimiz de ilk betonu attık. İnşallah hızla tamamlayarak bölgenin hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini arttıracak projede çalışmaların başladığını açıkladı. Proje ile tesisin arıtma kapasitesinin günlük 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe ulaşacağını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, projenin bölgede her geçen gün artan nüfusu ve yeni yerleşim alanlarının dikkate alınarak hazırlandığını ve arıtma teknolojilerinde yaşanan son yeniliklere uygun olarak inşa edileceğini dile getirdi. Başkan Ekrem Yüce, çalışma ile arıtma sürecinde azot ve fosfor gideriminin daha kontrollü hale taşınacağını da ifade etti.

Günlük arıtma kapasitesi 25 bin 500 metreküpe çıkacak
Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini arttıracak projenin yaklaşık 40 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Çevrenin korunması için hassas bir şekilde hareket ediyoruz. Doğaya atık karışımını önlemek adına titizlikle çalışmalar yürütüyoruz. Akyazı Atıksu Arıtma Tesisimiz mevcut haliyle kapasitesini doldurmuştu. Şimdi ise tesisin günlük ortalama arıtma kapasitesini 15 bin metreküpten 25 bin 500 metreküpe çıkaracağız. Projemiz tamamlandığında Akyazı ve Karapürçek ilçeleri ile Akyazı Küçücek ve Kuzuluk bölgelerinden tesisimize bağlanan kanalizasyon hatlarından dolayı artış gösteren debiyi kontrol altına alacağız” dedi.

Son teknoloji ile çevreci tesis
Sakarya’nın doğasına büyük önem verdiklerini ve atılan her adımda bu sorumluluğun bilincinde olduklarını belirten Başkan Yüce, “Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nde başladığımız rehabilite çalışmaları ile Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği’nde belirtilen ileri arıtıma ilişkin deşarj limitlerini sağlayacağız. Aynı zamanda tesisin kapasitesinin artmasıyla birlikte azot ve fosfor giderimini de daha kontrollü hale getireceğiz. Çalışmalar kapsamında mevcut ünitelerin mekanik ekipmanlarının rehabilitesine ilave olarak, yeni ünite olarak anaerobik havuz, uzun havalandırma havuzu, blower binası, geri devir ve fazla çamur terfi merkezi inşa edeceğiz. Son teknolojinin kullanılacağı ve çevreci belediyecilik anlayışımıza uygun çalışmalarımızın hayırla sonuçlanmasını ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.