Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği SAKBİS’ler 90 bin kiralamayı aştı. 15 farklı noktada 110 bisikletin yer aldığı uygulama büyük ilgi görürken, arkadaş grupları ve aileler daha çok haftasonu ve akşam saatlerinde SAKBİS’le güzel vakit geçiriyor. Mesire yerlerine, parklara ise SAKBİS’le gitmek artık şehirde bir alışkanlık haline geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirde bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet sistemi (SAKBİS) 90 bin kiralama sayısını geçti. Konu ile ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Akıllı bisiklet sistemi (SAKBİS)  toplam 90 bin kiralama sayısını geçti. Her geçen gün ilginin arttığı SAKBİS’ler daha çok Sakaryalıya ulaşıyor” ifadelerine yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü bisiklet sürmeyi öneriyor
Şehrin muhtelif 15 noktasında 110 bisikletle hizmet sunmaya devam eden SAKBİS’ler ile ilgili yapılan açıklamanın devamında, “Kent içi ulaşımı kolaylaştırmak, vatandaşları spor yapmaya teşvik etmek ve şehrimizde bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen akıllı bisiklet sistemimiz (SAKBİS)  genç ve yaşlı herkes tarafından yoğun ilgi görüyor. SAKBİS’ler ayrıca sağlık açısından da vatandaşlarımız tarafından tercih ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs sürecinde aktif kalabilmek ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde seyahat edebilmek için bisiklet kullanımını öneriyor. Bisiklet sürmek aynı zamanda stresle başa çıkma yeteneğimizi de arttırırken, kalp ve damar hastalıklarından korunmada son derece önemli olduğunu belirterek tüm vatandaşlarımızı SAKBİS kullanmaya davet ediyoruz” denildi.

Kullanıcılar SAKBİS’le mesire alanlarını dolaşıyor
Açıklamanın devamında, “Haftasonu kullanım yoğunluğunun daha da artmasıyla kullanıcıların gruplar halinde Arifiye, Sapanca, Poyrazlar, Sakarya Park gibi mesire alanlarına akıllı bisikletlerle ulaşım sağladığını görüyoruz. Havaların güzelleşmesi ile birlikte vatandaşlarımızın şehrimizdeki mesire alanlarını SAKBİS’le turlamasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca 12 bin abone sayısını aşan SAKBİS’lerin işe ve alışverişe gitmek gelmek gibi kullanılması da şehrimizde bisiklet kültürünün arttığını gösteriyor. Kolay kiralama ve üyelik imkanı sunan SAKBİS’lere yoğun ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz” denildi.