Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı dâhilinde 2015 yılından beri uygulanan Cityfied Projesi kapsamında düzenlenen “Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre” konulu çalıştaya katıldı. Arzu Saygıner Çil, Sakarya’nın adım adım geleceğin akıllı şehri olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı dâhilinde 2015 yılından beri uygulanan Cityfied Projesi kapsamında 5. Çalıştay ve Saha Gezisi İsveç’in Lund kentinde düzenlendi. “Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre” konusu üzerine gerçekleşen çalıştaya, Fen İşleri Daire Başkanı Murat Mutlu, Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürlüğü Proje Uzmanları İbrahim İşeri, Melike Arık Nal katıldı. Çalıştayda Melike Arık Nal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yapılan akıllı şehir çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Enerji verimli bina ve bölge
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürü Arzu Saygıner Çil, “Enerji talebini düşürmeyi ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımını arttırarak, sera gazı salınımlarını azaltmayı hedefleyen "Cityfied Projesi"  toplantısına İspanya, Almanya, İtalya, Portekiz gibi birçok Avrupa Birliği ülkesinden temsilcisi ülke katılım gösterdi.  İki gün boyunca süren çalıştayda ülkelerin Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre konusu hakkında yaşadıkları problemleri ve çözüm önerilerini tartışarak ülke bazında çözümler aradık. Çalıştay kapsamında Lund kentinde uygulanmış ve uygulanmakta olan “enerji verimli bina ve bölge” konseptlerine ziyarette bulunduk. Sakarya, adım adım geleceğin akıllı şehri olma yolunda ilerliyor” dedi.