Ferizli ve Söğütlü’de devam eden 45 milyonluk altyapı projesine gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Her iki ilçemize 120 kilometre kanalizasyon, 40 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Kanalizasyon ağımızın 67 kilometresini tamamladık. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak projemiz ile bölgedeki atıksu sorunu tarihe karışacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 45 milyonluk yatırımla Ferizli ve Söğütlü’de inşa edilen altyapı çalışmalarında gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 1. etap kapsamında yaklaşık 15 milyonluk kısmı tamamlanan projede uzunluğu 120 kilometre olan kanalizasyon hattı ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edilecek. Başkan Ekrem Yüce, kanalizasyon altyapısının 67 kilometrelik kısmının tamamlandığını ifade ederek, proje ile bölgede atıksu sorununun tarihe karışacağını dile getirdi.

67 kilometresi tamamlandı
SASKİ marifetiyle sürdürülen altyapı çalışmaları ile bölgenin sağlam altyapıya kavuşacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “45 milyonluk yatırımla Ferizli ve Söğütlü’de 120 kilometrelik kanalizasyon, 40 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Kanalizasyon hattımızın 67 kilometresi tamamlandı. Çalışmaların titizlikle devam ettiği projemiz ile bölgede toplanan tüm atıksuları Karaman Atıksu Arıtma Tesisimize ulaştıracak ve dünya standartlarında arıtacağız. Böylelikle atıksuların doğal güzellikleri tahrip etmesine, suya ve toprağa karışmasının önüne geçeceğiz. Öte yandan Söğütlü’de 40 kilometrelik içmesuyu altyapısı inşa edeceğiz” dedi.

45 milyonluk dev yatırım
Şehrin doğasını, suyunu, yeşilini, toprağını korumak, atıksuların doğaya karışımının önüne geçmek için kararlılıkla yatırımlara devam edeceklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Rabbimizin bir lütfu olan doğal güzelliklerimize atık karışımına müsaade edebilir miyiz? Bu konuda taviz vermeyeceğiz. İnşallah Ferizli ve Söğütlü için inşa ettiğimiz 120 kilometrelik kanalizasyon altyapısı ile atıksu sorununun önüne geçecek, aynı zamanda doğamızı da koruma altına alacağız. Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak 45 milyonluk yatırımımızın tamamlanmasıyla her iki ilçemizi de sağlam altyapıya kavuşturacağız” diye konuştu.