Sosyal Gelişim Merkezi’nde yeni eğitim döneminin başladığını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Müzik, Dil, Güzel Sanatlar, Gelişim ve Değerler Eğitimlerimizin yanı sıra Atölye ve Uygulama derslerimizde 3 bin öğrencimize hizmet vereceğiz. Engelli kurslarımız ve Çocuk Kulüpleri etkinliklerimizle kursiyer sayımızı daha da arttıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezi’nde yeni eğitim dönemi başladı. 2 binden fazla öğrencinin katıldığı yaz dönemi kurslarının ardından yeni döneme başlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “7’den 70’e tüm hemşerilerimizin hizmetinde olan Sosyal Gelişim Merkezi’mizde yeni dönem başladı. İnşallah bu dönemde de çocuklarımıza, gençlerimize, engellilerimize ve ailelerimize katkı sağlayacak hizmetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

3 bin öğrenci ders başı yaptı
Yeni dönem için 3 binden fazla öğrencinin kayıt yaptırdığını da açıklamalarına ekleyen Yüce, “Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ediyoruz. Müzik, Dil, Güzel Sanatlar, Gelişim ve Değerler Eğitimlerimizin yanı sıra Atölye ve Uygulama derslerimizde 3 bin öğrencimize hizmet vereceğiz. Engelli kurslarımız ve Çocuk Kulüpleri etkinliklerimizle kursiyer sayımızı daha da arttıracağız” şeklinde konuştu.

Yeni döneme yeni projeler
Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilecek yeni çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yüce, “Her ay farklı bir yazarın katılımıyla Çocuk-Yazar Buluşmaları gerçekleştirilecek. Maket Yapımı, Geleneksel Oyunlar, Bisiklet Turları, Baba-Oğul Kampları, Doğa Yürüyüşleri, Balık Tutma etkinlikleri de yeni dönemde ilk kez gerçekleştirilecek etkinliklerimiz arasında yer alacak. Ayrıca tematik okumalar ve fikir münazaralarının yapılacağı; tarih, edebiyat, bilim, hafıza metotları ve İslam tarihi ile ilgili derslerin verileceği modern Enderun Eğitim Sistemi projesini de hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.