Başkan Ekrem Yüce, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Öğretmenler gününü kutlayan Başkan Yüce, “Bu ulvi görevi başarıyla sürdüren, geleceğimiz olan evlatlarımız için gayretle çalışan tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Görevi başında şehit olan ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa katıldı. Aday öğretmenlerin yemin törenin de yapıldığı buluşmada Vali Çetin Oktay Kaldırım, Başsavcı Osman Köse, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören sonunda emekli olacak eğitimcilere Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından plaket takdim edildi.

Eğitim çok yönlü bir süreç
Törende meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “Eğitim toplumların refah seviyesini yükselten, ileriye götüren kültürel ve toplumsal değerleri kuşaktan kuşağa iletmesini sağlayan temel unsurdur. İnsanın dünyaya geliş anından itibaren başlayan eğitim yolculuğu onun bütün gelişim anını destekleyen, topluma ve dünyaya uyumunu sağlayan, kendini geliştirmeye yarayan her türlü bilgiyi edinmesini sağlayan çok yönlü bir süreçtir. Bu öğrenme süreci saygıdeğer meslektaşlarımın özverisiyle sağlanır” dedi.

Başarı temennisi
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, eğitimci olmanın önemine işaret etti. Yüce, “Eğitimci olmak; dürüstlük, iyilik, güzellik, samimiyet, tevazu ister.  Bu ulvi görevi başarıyla sürdüren, geleceğimiz olan evlatlarımız için gayretle çalışan tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Ahirete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, görevlerini sürdüren öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Toplumların gelişiminde en önemli etken eğitim
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlere rahmet dileyen Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Hain terör örgütü tarafından şehit edilen Aybüke öğretmenimiz ve geçtiğimiz hafta terör saldırısında şehit edilen Ayşegül öğretmenimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyorum. Toplumların gelişmesinde, refah seviyesinin yükselmesinde en önemli etken malumunuz eğitim. Beşikten mezara kadar hayat boyu uzun bir serüven olan eğitim özellikle topluma faydalı bireyler yetiştirilmesi için çok önemli bir faktör var o da eğitimci faktörü. Toplumumuzun cevherlerini yetiştiren, onlara sabırla, emekle, vicdanla yaklaşan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.