Büyükşehir Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Aktürk, “Şehir ve devlet tiyatrolarımızın çok değerli oyunlarını bu yıl da Sakaryalı kültür sanat dostları ile buluşturduk. 2014 yılında 13 oyun ve 27 gösterimde yaklaşık 11 bin hemşehrimiz tiyatro buluşmalarımızda bizler ile bir araya geldi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 2014 Kültür Sanat Etkinlikleri Takvimi kapsamında düzenlenen tiyatro buluşmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aktürk, “Şehir ve devlet tiyatrolarımızın çok değerli oyunlarını bu yıl da Sakaryalı kültür sanat dostları ile buluşturduk. 2014 yılında 13 oyun ve 27 gösterimde yaklaşık 11 bin hemşerimiz tiyatro buluşmalarımızda bizler ile bir araya geldi. Tiyatroseverlere oyunlarımıza göstermiş oldukları yoğun ilgi için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Buluşmalar devam edecek
2015 yılı ile birlikte tiyatro buluşmalarında oyun sayısını arttıracaklarını da müjdeleyen Aktürk, “Kültür sanat etkinliklerimiz kapsamında birbirinden renkli etkinlikleri bu yıl da hemşerilerimiz ile buluşturduk. Etkinlik takvimimiz kapsamında düzenlediğimiz tiyatro buluşmalarımız daima kapalı gişe oynandı. İzlediğimiz her oyunda yeni bir şeyler öğrendik. İnşallah 2015 yılı ile birlikte oyun ve gösterim sayısını arttıracak, usta tiyatrocular ile göz göze gelerek yüreklerde buluşmaya devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir tiyatro okulu
Aktürk açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Tiyatro sanatına gönül vermiş, kendisini bu alanda yetenekli hisseden genç kardeşlerimiz için Büyükşehir Tiyatro Okulu’nu da hizmete aldık. Tiyatro alanında yetkinlik kazanmak isteyen yeni oyuncu, yazar ve tasarımcılar okulumuzda yetişsin istiyoruz. Tiyatro sanatının farklı alanlarında çeşitli çalışmalar yürütmüş değerli sanatçılarımız ile okulumuzdaki eğitimler devam ediyor. Genç tiyatroseverlerin kendilerini ifade edebilmeleri ve en önemlisi yeni bir şeyler meydana getirebilmeleri için desteklerimiz devam edecek”.