Usulsüz parklanmalara dönük denetimlerin artarak devam edeceğini açıklayan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, “Yaya yollarına, trafik akışını olumsuz etkileyecek arterlere, otobüs duraklarına araçlarımızı park etmeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, trafik akışını olumsuz etkileyen usulsüz parklanmalara yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini açıkladı. Bayraktar, “Yaşanan trafik sıkışıklığının en önemli sebebi usulsüz parklanmalardır. Bu konuda denetimlerimizi arttıracağız. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” diye konuştu.

Denetimler sürecek
Bayraktar, “Şehri daha yaşanır kılmak için denetimlerimizi arttıracağız. Kaldırımda bulunan araçlar, durak bölgelerine bırakılan araçlar hem araç hem de yaya ulaşımında büyük zorlukları beraberinde getiriyor. Bu gibi durumlara müsaade edemeyiz. Bu konuda hep birlikte çalışmalı, şehrin yaşam kalitesini yükseltmek adına görevler üstlenmeliyiz. İnşallah Zabıta Teşkilatı olarak denetimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Duyarlılık bekliyoruz
Vatandaşlardan duyarlılık beklediklerinin altını çizen Bayraktar, “Trafikte yaşanan olumsuzlukların en önemli sebebi kural dışı yapılan parklanmalardır. Zabıta Teşkilatımız şehrimizin her noktasında aktif olarak yer alıyor. Bir kez daha ifade edelim: Yaya yollarına, trafik akışını olumsuz etkileyecek arterlere, otobüs duraklarına araçlarımızı park etmeyelim. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.