Büyükşehir Belediyesine bağlı SGM’lerde Misafir Okul Etkinlikleri başladı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı boyunca 230 farklı okuldan 22 bin öğrenci SGM’de buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Adapazarı, Akyazı, Geyve, Sapanca ve Karasu Sosyal Gelişim Merkezleri’nde ‘Misafir Okul’ etkinlikleri başladı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı boyunca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların katılımıyla gerçekleştirilen projede misafir olan okullara birbirinden farklı ve eğitici etkinlikler yapılıyor. SGM’ler geçtiğimiz 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 230 farklı okuldan 22 bin öğrenciyi misafir etmişti. Öğretmenleriyle birlikte yıl boyunca SGM’yi ziyaret eden öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Akıl Oyunları, Tasarım Atölyesi, Mutfak Atölyesi ve Drama olmak üzere 4 farklı branşta eğitim alan öğrenciler eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığına vardılar.

22 bin öğrenci
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Adapazarı, Akyazı, Geyve ve Sapanca Sosyal Gelişim Merkezleri olarak her ay yüzlerce öğrenciye ev sahipliği yapmaktayız. Sosyal Gelişim Merkezlerimiz 2018- 2019 eğitim-öğretim döneminde Misafir Okul Etkinlikleri Projesi kapsamında 230 farklı okuldan 22 bin öğrenciyi ağırladı. İlimizin farklı okullarından gelen öğrenciler Sosyal Gelişim Merkezlerini ziyaret ederek Tasarım, Akıl Oyunları, Mutfak Atölyesi, Drama derslerine katıldılar. Arkadaşları ile birlikte farklı etkinlikler yapmanın keyfini yaşadılar ve eğlenirken öğrendiler. Misafir Okul Etkinlikleri Projesini yeni eğitim öğretim döneminde de sürdürmeyi planlıyoruz” denildi.