‘Evde Hayat Var’ hikayesinin sonuçları açıklanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Koronavirüsü ile mücadelede tüm sosyal etkinliklerini süresiz durdurma kararı almıştı. Tedbir gereği evlerinde kalan vatandaşlarını unutmayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kitapseverlere 25 bin kitap hediye etti. Talep edilen her yaş grubuna göre; okul öncesine boyama kitabı verilirken, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkinlere uygun kitaplar evlere ulaştırıldı.

Ekipler düzenli bir şekilde çalışıyor
Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınından sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi bu krizi örnek olacak bir koordinasyon ve çalışmayla yönetiyor. Sağlık çalışanlarının yiyeceği yemekten, ulaşımına kadar evde kalan yaşlıların ihtiyaçlarından ihtiyaç sahiplerinin kumanyasına kadar ulaştırılıyor. Bu çalışmalarla birlikte sokak hayvanlarının yiyecekleri de ekipler tarafından düzenli bir şekilde veriliyor. Sakarya’daki 250 bin haneye maske ve dezenfektan gönderimi başlattıklarını açıklayan Başkan Ekrem Yüce, kültür sanat alanını da ihmal etmediklerini göstermiş oldu” denildi.

Sanatseverler için programlar devam ediyor
Açıklamanın devamı ise şu şekilde, “Büyükşehir ekipleri ilk olarak evinde kalan ve Çözüm Masasını arayan 25 bin vatandaşın evlerine kitap ulaştırdı. Bu hafta Kültür ve Sosyal İşler Dairesi başkanlığından alının bilgilere göre Sakarya sınırlarında içerisinde 25 bin kitap kitapseverlere ulaştırıldı. Sadece bir telefonla okul öncesi boyama kitabı, ilkokul, ortaokul ve yetişkin kitapları arayan kişilerin talebine göre ev adresine teslim edildi. Bunula beraber evinde kalan öğrenciler için düzenlenen “Evde Hayat Var” hikâye yarışması kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 kategoride 600 civarı başvuru gerçekleşti. Sonuçlar bugün itibariyle sosyal medya hesaplarından açıklanacak. Tüm bunlarla birlikte Mayıs ayı kültür-sanat etkinliklerini dijital ortama aktaran Büyükşehir, kültür-sanat dostları için etkinlikler devam ediyor” denildi.

Yarışmanın sonuçlarına ise
Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen, çocukların ilgiyle katılığı ‘Evde Hayat Var’ hikâye yarışmasına başvurular tamamlanmış olup yarışmanın sonucu bugün açıklanacak. Yarışma kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyleri olmak üzere üç kategoride ödüller sahiplerini bulacak. Sonuçlar www.sakarya.bel.tr adresinde açıklanacak.