SASKİ ekipleri Geyve’nin önemli bir bölümüne su sağlayan ana sondajlardaki içmesuyu hattını yenileyerek, eski hat nedeniyle yaşanan sorunları ortadan kaldırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehir genelinde daha kaliteli içmesuyu hizmeti sunmak için sürdürülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Geyve’nin ana sondajında bazı yenileme çalışmaları yaptıklarını söyleyen İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Mesut Özkan, “Geyve nüfusunun büyük bir kısmına içmesuyu sağlayan sondajlarımızdaki içmesuyu hatlarından birisi eski olduğu için çok sık patlaklar yaşanıyordu. Özellikle yaz aylarında bu patlaklar nedeniyle depodaki su seviyesi düşüyor, yetersizlik sorunuyla karşı karşıya kalıyorduk. Yaptığımız çalışmalarla 1 kilometrelik içmesuyu hattını tamamen yeniledik. Böylelikle yaşanan sorunu tamamen çözüme kavuşturduk olduk. Şehir genelinde içmesuyu çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.