Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, genel sekreterlik makamına Keçiören Eski Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın görevlendirildiği ifade edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik makamına gelecek isim belli oldu. Uzun süredir merakla beklenen Genel Sekreterlik koltuğuna Keçiören Eski Belediye Başkanı Mustafa Ak görevlendirildi. Yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreteri Mustafa Ak olmuştur. 2 dönem Ankara’da Keçiören Belediye Başkanı olan Ak’a başarılar diliyoruz” denildi.

Mustafa Ak kimdir?
Mustafa Ak, 1964 yılında Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Konya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında yüksek başarı ile mezun oldu. İstanbul’da özel sektörde çeşitli alanlarda yönetici olarak çalıştı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlendi. Aktif siyasi hayatına kuruluşundan itibaren AK Parti’de başladı. Ankara İl Başkanlığı bünyesinde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. İl Başkan Yardımcılığı ve Sosyal İşler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca, AK Parti’nin en önemli eğitim faaliyeti olan Siyaset Akademisi’nin Ankara Koordinatörü olarak üç dönem Yerel Yönetimler Programı’nın yürütülmesinin öncülüğünü yaptı. 2009 ile 2019 yılları arasında 2 dönem Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Mustafa Ak, evli ve Ali, Halit, Yusuf adında üç çocuk babasıdır.