FİBA Europe Cup 5. hafta mücadelesinde Almanya temsilcisi S. Oliver Würzburg’u konuk eden Adatıp Büyükşehir, parkeden 80-60 galip ayrıldı. Bu sonuçla gruptaki ikinci galibiyetini alan Adatıp Büyükşehir, tur şansını sahasında oynayacağı son maça taşımış oldu.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, FİBA Europe Cup A Grubu 5. hafta karşılaşmasında Almanya temsilcisi S. Oliver Würzburg’u konuk etti. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye yeşil siyahlılar Junior Etou, Landry Nnoko, Toney Douglas, Jean Salumu ve Alp Karahan ilk beşi ile başladı.

İlk yarı 35-32
Karşılıklı basketlerle geçen ilk çeyrek konuk ekip Alman temsilcisinin 17-19 üstünlüğü ile sona erdi. Konuk ekibin üç sayılık basketi ile başlayan ikinci çeyrekte Adatıp Büyükşehir, Şafak Edge’nin elinden bulduğu sayılarla maça ortak olamaya devam etti. İkinci çeyrekte rakibine karşı etkili oynamaya başlayan Adatıp Büyükşehir, çeyreğin ilk 5 dakikasında Nnoko’nun serberst atış çizgisinden bulduğu isabetli atışlarla skoru eşitlemeyi başardı: 28-28. Geride kalan sürede Şafak Edge’nin elinden üç sayılık basket bulan Adatıp Büyükşehir, soyunma odasına 35-32 önde gitti.

Tur şansı son maça taşındı
İkinci yarıya Uğur Dokuyan, Şafak Edge, Jean Salumu, LandryNnoko ve Toney Douglas beşlisi ile çıkan Adatıp Büyükşehir, ilk 4 dakikada Uğur Dokuyan, Toney Douglas ve LandryNnoko’nun elinden bulduğu isabetli basketlerle mücadelede üstünlüğü ele aldı ve farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 47-34. Çeyreğin geride kalan süresinde farkı koruyan Adatıp Büyükşehir, son çeyreğe 16 sayı fark ile 56-40 önde girdi. Son çeyrekte de hem hücumda hem savunmada etkili performansını sürdüren Adatıp Büyükşehir, farkın bir an bile azalmasına izin vermeyerek parkeden 20 sayı fark ile 80-60 galip ayrıldı. Bu sonuçla gruptaki ikinci galibiyeti alan Adatıp Büyükşehir tur şansını sahasında oynayacağı son maça taşımış oldu. Adatıp Büyükşehir adına mücadelede LandryNnoko 18, Toney Douglas 15 ve Jean Salumu 12 sayı kaydederek galibiyetin mimarları oldular.