Soğuk havaların şiddetini her geçen gün arttırdığı kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ettiklerini belirten SAKVA Genel Müdürü Ersöz, “Yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimiz için hepimizin yapacağı bir şeyler olmalı. Gelin hep birlikte mağdur haneleri birlikte ısıtalım” dedi.

Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Mehmet Ersöz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlar ile ulaşmaya devam ettiklerini açıkladı. Ersöz, “SAKVA ihtiyaç sahibi vatandaşların gönüllerini ısıtmaya bu kış da devam ediyor. Şehrimizde misafir olarak bulunan sığınmacı kardeşlerimize hayırsever vatandaşlarımızla birlikte ulaşmanın ve yardım etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşanan zor günlerin birlik ve beraberlik içerisinde aşılacağına yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Gönülleri Isıtalım
Ersöz açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yaklaşık 20 yıldır aşevi hizmetimiz devam ediyor. Şehrimizin muhtelif bölgelerinde yaşayan yardıma muhtaç hanelere sıcak yemek ulaştırıyoruz. Şehir Merkezi’ndeki SAKVA Lokalimizde de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz hizmetlerimizden yararlanıyor. Geride bıraktığımız yılda Valilik ve Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile daha fazla ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaştık, gönülleri birlikte ısıttık".

Ailelerin Kapısını Çalıyoruz
“Mağdur ailelere vakfımıza müracaatlarını almaya devam ediyoruz. Ailelerin adres bilgileri görevli arkadaşlarımız tarafından alınıyor. Daha sonra bu adreslere ziyaretler gerçekleştiriyor, birincil ihtiyaçları belirliyoruz. Yardıma ihtiyacı olan hanelerimizin giyim, yakacak, erzak ve çeşitli ihtiyaçlarına uzun vadeli çözümler üretmeye gayret ediyoruz. Tüm Sakaryalı kardeşlerimiz ile sosyal yardımlarda beraber hareket etmek ve kardeşlerimizin yuvalarını birlikte ısıtmak arzusundayız."

Duyarlılık Çağrısı
“Dünya’nın birçok bölgesinde yaşanan savaşların artması ile birlikte ülkemizin dış göç alma istatistikleri de yükseldi. Mağdur kardeşlerimizin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu soğuk kış günlerinde yardıma ihtiyacı olan tüm kardeşlerimiz için yardımsever Sakaryalılardan duyarlılık bekliyoruz. Vakfımız faaliyetleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen hemşerilerimiz 281 14 00 nolu telefondan bize ulaşabilirler".