Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce mecliste “Sakarya Türkiye Yüzyılı’na projelerle giriyor” diyerek 4 yeni proje açıkladı. Vatandaşların hayatına dokunacak Nehir Ada, Melen Botanik Park, Kongre Salonu ve Spor Ada Projesi için çalışmalar başladı. Yüce, “Sakaryalılardan aldığımız teveccühle, Sakarya için bitmeyen bir hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı’na projelerle giriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı SGM’de gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Yüce başkanlık ederken, meclis üyesi belediye başkaları, komisyon başkanları ve Büyükşehir bürokratları yer aldı. Yüce, meclis toplantısında Sakarya’da milyonlarca kişinin hayatına dokunacak 4 yeni projenin müjdesini verdi.

Türkiye Yüzyılı’na güçlü destek
Verilen müjdeler arasında Melen Botanik Park, Nehir Ada, Kongre Merkezi, Spor Ada Vizyon projeleri yer aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Yüzyılı’na güçlü bir katkı sunmak için hazırlanan projelerin yapım süreci başladı. Başkan Yüce, bu projelerin Sakarya’ya spor, kültür, tarım ve sosyal hizmet alanında önemli bir değer katacağını ifade etti.

Üreten, gelişen ve büyüyen Sakarya
Yüce, “Sakarya projelerle gireceği Türkiye Yüzyılı’na güçlü bir katkı sunacak. Biz geleceğin Sakarya’sını inşa ediyoruz. Vatandaşımızdan aldığımız teveccüh ve güvenle Sakarya için bitmeyen bir hizmet aşkı ve tükenmeyen bir enerjiyle çalışıyoruz. Her detayını büyük bir özenle hazırladığımız 4 projemiz inanıyoruz ki Sakarya’ya değer katacak, şehrimiz Türkiye’nin üreten, gelişen ve büyüyen şehirleri arasında ilk sıralarda yer alacak” diye konuştu.

Başkan Yüce projeleri şöyle sıraladı:

“Sakarya’mızı yarınların güçlü Türkiye’sine taşıyacak projeler gerçekleştiriyoruz. Çalışmasına devam edinilen ve hazırlık aşamasında olunan 4 projemizden bahsetmek istiyorum:

Nehir Ada Projesi
100 dönüm arazilik bir alanı kaplayan Nedir Ada projemiz; Yapısal Uygulama Planı içerisinde bulunan 32 adet karavan kamp alanı sert zemin üzerinde olup 6 bin metrekare alanı kapsamaktadır. Çadırlı kamp alanı, gölet etrafında çadır yeri, 364 araçlık otopark alanı, seyir kulesi, ahşap iskeleler, kahvaltı iskeleleri ve 4 adet köprü bulunmaktadır. İçerisinde su aktiviteleri yapılabilen 60 bin metrekarelik bir gölet bulunmaktadır.

Kongre Salonu
Adapazarı İlçesi Mithatpaşa Mahallesi’nde inşaat alanı 5 bin 700 metrekare olacak olan proje kapsamında; 1000 kişilik kongre merkezinin içerisinde, toplantı ve seminer salonu, fuaye alanı ve idari ofislerin yansıra her türlü sosyal donatıları olacaktır.

Melen Botanik Park
Melen Botanik Vadisinde nam-ı diğer cennet vadisi; Karasu’nun Denizköy Mahallesinde toplam yüzölçümü 20.000 metrekare alan üzerinde bulunmaktadır. 20 bin metrekare alan üzerine kurulu olan projemizde; 3 bin 200 metrekare Koleksiyon Bahçesi, 200 metrekare sera, 640 metrekare Sosyal Tesis, Yeşil alanlar, dinlenme alanları, yer almaktadır.  Aralık ayı içerisinde ihalesini gerçekleştireceğimiz projemiz, 4 bin dekar büyüklüğünde Longoz ormanlarının arasında botanik çeşitlilik harikası bir bölgedir. 

Spor Ada Vizyon Projesi
Spor Ada Vizyon Projesi içinde Karting pisti ve bu alana hizmet veren 12 araç kapasiteli Karting binasında, basına hizmet eden odalar da mevcuttur. İkinci etap olarak, Offroad pisti ve offroad binası:(1441 metrekare) 9 araç kapasiteli, restaurant, vıp tribün ve idari ofisler, Drag pisti, Tribünler (zeminlerin arka cephelerinde wc ve büfeler, Mescit (400 metrekare), Otopark, Çadırlar (pistlere teknik destek amaçlı) planlanmaktadır. Birinci etap ihalesini 15 Aralıkta gerçekleştireceğimiz projemiz sayesinde Motor ve otomobil sporları konusunda ülkemizin en modern tesisine sahip olacağız.

Gündem
Meclis toplantısında; 1 ile 32. madde arası İmar ve Bayındırlık komisyonundan geldiği şekilde kabul edildi. 33 ile 45. Madde arasında kalan 13 gündemin İmar ve Bayındırlık komisyonuna havalesi ile 46, 47, 48, 49, 50, 51, 54, 55, 58 ve 59. Maddeler oy birliğiyle kabul edildi. 52 ve 53. maddeler Hukuk komisyonuna, 56 ve 57. maddeler Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. 60 ve 68. madde arası İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, 69. madde ise komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.