Şehir estetiği ve ulaşımında önemli yeri olacak 4 kilometrelik yeni bisiklet yolu ihalesinin 5 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Toçoğlu, “Projenin tamamlanması ile Sakarya’da bisiklet yolu ağımızı 18 kilometreye ulaştırmış olacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi gelişmiş şehirlerde yoğun talep gören bisikletli ulaşım konusunda yeni bir adım daha atıyor. Başkan Zeki Toçoğlu, “Kentpark-Yazlık Kavşağı arasında derenin her iki tarafında toplam 4 kilometrelik yeni bir bisiklet yolu inşa edeceğiz. Projenin tamamlanması ile bisiklet yolu ağımız 18 kilometreye ulaşacak. Etaplar halinde ihale ettiğimiz bisiklet yollarımızı genişletecek; hemşerilerimizin kullanımına sunmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İhale 5 Ağustos Çarşamba
Proje ihalesinin 5 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirileceğini belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise şunları söyledi; “Yaya ve bisikletli ulaşım gelişmiş şehirlerde oldukça yoğun tercih edilen bir ulaşım çeşidi. Büyükşehir Belediyesi olarak teşvik edici projelerimiz ile bu konuda önemli mesafeler aldık. Sağlıklı, ekonomik ve trafiğe olumlu sonuçlar veren bisikletli ulaşım konusunda yeni çalışmalarımız artarak sürecek.”

Ulaşımda Yenilikçi Hamleler
“Projemizin ihale ayrıntılarına 2015/87449 numaralı kod ile EKAP üzerinden ulaşılabilir. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda saat 10.30’da gerçekleştirilecek ihalemizin ardından ulaşımda yenilikçi hamleleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da bu konuda önemli destekleri söz konusu. İnşallah hem merkezi yönetim hem de belediyeler olarak bu konuda yeni çalışmalarımız da olacak.”