Yeni Aile Paketi Geleceğe Yatırımdır

İlk İki Yıl Çok Önemli
Kadınlara yarı zamanlı çalışma seçeneğini de içeren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ‘Ailenin ve dinamik nüfus yapısının korunması’ paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Çocukların gelişmesinde anneye bağımlı oldukları ilk iki yıl çok önemlidir. Okula başlayana kadar annelerin çocukları için önemli görevleri bulunmaktadır. Yeni düzenleme ile birlikte anneler, çocukların gelişmesi açısından olumsuz sonuçlar ile karşılaşmayacak. Anneyi çalışma hayatından koparmayan, çocuğuna rahat vakit ayırabilmesine olanak sağlayan yeni aile paketi aslında gelecek nesle yatırımdır” diye konuştu.

Kadınlar İş Hayatından Kopmamalı
Karapınar açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yeni düzenlemenin meyvelerini bir sonraki nesillerde bizzat yaşayacağız. Çocuklar şuan anneanne, babaanne, akraba ya da kreşlerde büyümek zorunda kalıyor. Bu yüzden yeni paketin meyvelerini 10 yıl sonra olacağız. Annesi ile kaliteli zaman geçiren çocukların, psikolojik donanımının daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu proje insana ve gelecek nesle güzel bir yatırımdır. Aileleri çok rahatlatacağını düşünüyorum. Aileyi korumak, kadını da korumak anlamına gelir. Kadına yönelik istihdamın genişlemesi ve kadınların iş hayatından kopmaması da önemlidir.”

Aile İçi Eğitim Seminerleri
“Türkiye öngörülenden daha büyük oranda yaşlanıyor. Yani beklenenden 6-7 yıl öndeyiz. Ülkemizde her ne kadar 3 çocuk meselesi tartışılıyor olsa da, hızla yaşlandığımız unutulmamalıdır. Bu sebeple hızla yaşlanan toplumlarda, yaşlılara yönelik hizmetler de beklentileri karşılıyor olabilmelidir.  Sosyal Gelişim Merkezi’mizde yaklaşık 5 senedir Aile İçi Eğitim Seminerler düzenliyoruz. Yıl boyunca devam eden eğitimlerimiz ile kadınlarımıza istihdam yaratacak kurslar düzenliyoruz. Merkezimizde çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği, hasta ve yaşlı bakım kurslarından vatandaşlarımız yararlanmaya devam ediyor.”

Çocuklara Nasıl Davranılmalı?
“Aile danışma merkezimizde psikologlarımızla, aile içi ve çiftlerle ilgili psikolojik destek sunuyoruz. Gelen vatandaşlarımıza aynı zamanda psikolojik destek de sunmaya devam ediyoruz. Çocukların davranış problemlerinde de ailelerimize rehberlik yapıyoruz. Ailelerin çocuklarına nasıl davranması, nelerin yapılmaması ile ilgili önemli terapi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Yaşlı hizmet Birimimiz de özellikle 65 yaş üstü yalnız yaşayan yaşlılarımızın yardım alması konusunda önemli tespitler yapıyor.”

20 Branşta Hizmet
“Kurumsal rehberlik, sosyal eksiklikler, kişisel bakım veya diğer kurumları ilgilendiren durumlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Belirli gün ve haftalarda yaşlılarımız için geziler, etkinlikler düzenliyoruz. Yaşlılarımız için kaliteli vakit geçirebilecekleri yeni projelerimizde hayata geçiriliyor. Çocuklara yönelik hizmetlerimizde çocuk kulüplerimiz önemli bir hizmet sunuyor. Merkezimizde şuan yaklaşık 5 bin kayıtlı öğrencimiz var. Tiyatro Atölyesi, Enderun Projesi ve Çocuk Korosu gibi 20 branşta hizmet veriyoruz."