Yaz Spor Okulları Sona Erdi

Yaz spor okulları hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyemizin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediği yaz spor okulları 22 Haziran tarihinde başlamış ve 31 Ağustos tarihinde sona ermiştir. Ücretsiz olarak düzenlenen yaz spor okullarında basketbol, voleybol, hentbol ve futbol branşlarında eğitim verilmiş olup, kurslardan toplam 2100 öğrenci faydalanmıştır. Yaz spor okullarında 21 eğitmen görev yapmış, eğitmenlerin ücretleri de belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Basketbol, voleybol, hentbol branşlarında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tahsis ettiği Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okullarının salonlarında eğitimler verilmiştir. Futbol branşında ise; Erenler, Karaman, Camili, Korucuk, Arifiye, Ferizli ve Söğütlü ilçelerinde eğitim verilmiştir” dedi.


2100 öğrenciye malzeme dağıtıldı

Yaz spor okullarında malzeme dağıtımının da yapıldığını belirten Başkan Toçoğlu, 2100 öğrenciye malzeme verildiğini ve eğitim boyunca 487 adet branş toplarının Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara eğitim için verildiğini söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, yaptığı konuşmada öğrencilere nasihatlerde de bulundu. “Seneye yaza inşallah yine buluşacağız” diyen Başkan Toçoğlu, “Yaz aylarını çok güzel değerlendirdiniz. Uzman öğreticilerden spor bilgileri aldınız. Artık şimdi okul ve ders zamanı. Siz derslerinize çok iyi çalışın, biz de seneye güzel etkinlikler düzenleyelim” diye konuştu.


Başkan Toçoğlu’nun ardından bir konuşmada İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı. Yazıcı, yaz spor okullarının çok başarılı bir şekilde geçtiğini söyledi. Başkan Toçoğlu ve beraberindekiler kapanış töreninde, basketbol branşında eğitim gören öğrencilerin gösteri maçını da izledi. Başkan Zeki Toçoğlu, gösteri maçının başlangıcı kendi elleriyle yaptı.