Yaşayarak ÖğreniyorlarYaşayarak ÖğreniyorlarYaşayarak ÖğreniyorlarYaşayarak Öğreniyorlar

Doğa ortamında yaşamak
Hafta boyunca süren kampta alanında uzman eğitmenler tarafından öğrencilere, temel izcilik bilgileri, voleybol, futbol, el işi çalışmaları, halk oyunları, oryantiring (harita ve pusula yardımı ile yön bulma), iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, müzik ve tiyatro, çuval yarışları, ip çekme oyunları, masa tenisi, dart, çadır kurma ve toplama, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, ilkyardım, trafik, kişisel beceri sergileme (tiyatro, şiir, herhangi bir enstrüman çalma) v.b. bir çok değişik eğitim verildi. Etkinlikte gençler aldıkları eğitimlerle doğa ortamında yaşamayı öğrendiler.


Yaz kampına ziyaret
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ve Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Yaz Kampı’nı ziyaret etti. Fatih Turan, gençlere yaptığı konuşmada; doğa ortamında verilen eğitimle geliştirdikleri sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma duygularının bundan sonraki yaşamlarında olumlu katkılar sağlaması temennisinde bulundu.  

Ailelere ateş gecesi
Kampa katılan gençlerin ailelerinin de katıldığı “Ateş Gecesi” oldukça eğlenceli geçti. Gençler hafta boyunca sürdürdükleri hazırlıklarını ailelerine gösterme fırsatı buldu. Aileler de çocuklarını kısa bir ayrılıktan sonra görme fırsatı yakaladılar. Daha sonra, kampı tamamlayan gençlere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından imzalanan Katılım Belgeleri verildi.


2’nci gruptan kampa hareket
25-30 Haziran 2012 tarihleri arasında sürecek ikinci grup kamp için gelen gençler, 25 Haziran Pazartesi günü saat 09:00’da Kent Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle kamp alanına intikal etti. İlk grupta olduğu gibi ikinci gruptakilerin neşeli bir kamp arzusuyla hareket ettikleri gözlendi.