Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan YADEM’de eğitimler ve atölye çalışmaları devam ediyor. Karataş, “Hizmetlerimiz ile yaşlılarımızın yüzlerinde tebessüm olmaya çalıştık. YADEM olarak çalışmalarımızı büyük bir titizllik ve ciddiyetle sürdüreceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde eğitimler ve atölye çalışmaları devam ediyor. YADEM, bünyesinde yer alan kurslarla, farklı branşlarda yaşlılara hizmet sunarak faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Yüzlerde tebessüm olmaya çalıştık
YADEM Sorumlusu Ömer Faruk Karataş, “YADEM ile yaşlılarımıza her alanda hizmet sunmaya devam ediyoruz. 600 yaşlımızın evini ‘Evde Temizlik’ hizmetleri kapsamında temizleyerek sağlıklı ve yaşanabilir hale getirdik. Özbakımını gerçekleştiremeyen 400 yaşlımızın bakımlarını yaparak onların yüzlerinde tebessüm olmaya çalıştık. Fizyoterapistimizin belirlediği gün ve saatlerde fizik tedavi odamızda 750 saat fizyoterapi seansı uyguladık. Yine Fizik Tedavi Hizmetimiz kapsamında yaptığımız doğa yürüyüşlerimizle Sakarya’nın doğal güzelliklerini yaşlılarımızla birlikte yeniden keşfettik.”

Daha kolay iletişim
Karataş, “Psikolojik Destek seansları ile 200 yaşlımıza hizmet verdik. Yine belirlenen gün ve haftalarda yaşlılarımızın evlerine sürpriz ziyaretler yaparak, onların doğum günlerini kutladık, ihtiyaçlarına çözümler sunmaya çalıştık. 8 ayda binden fazla yaşlımız hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için merkezimizi ziyaret etti. Yaşlılarımız hafta içi her gün saat 08:30-18:30 arası taleplerini dile getirdiler. Yaşlılarımız artık daha rahat ve kolay şekilde iletişim kurabilmekteler.”

Çalışmalarımız devam edecek
Karataş, “Hobi Kurslarımız sayesinde Yaşlı Destek Merkezimiz renkli ve canlı bir hale geldi. Hafta içi her gün Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Hat, Teknoloji, Resim, Nakkaşlık kurslarımız devam ediyor. Hobi Kurslarının yanında Gezi Kulübümüzle, Panorama İstanbul Tarih Müzesi, Eyüp Sultan Camii ve Merkez Efendi Camii gezilerimizi gerçekleştirdik. YADEM olarak çalışmalarımızı büyük bir titizllik ve ciddiyetle sürdüreceğiz. Çünkü rahmet ve bereket yaşlılarla birlikte olmaktır” ifadelerini kullandı.