Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı YADEM ekipleri ev temizliği, kişisel Bakım, fizik tedavi, psikolojik destek, hobi kursları ve sosyal etkinliklerle yaşlıların yanında olmaya devam ediyor. 2019 yılı içerisinde 5 bin kişiye ulaşan, 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet sunan YADEM, yeni yılda da yaşlıların hizmetinde olmaya devam edecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olan Yaşlı Destek Merkezi’nde (YADEM) 2019 yılı içerisinde; 650 ev temizliği, 803 vatandaşa kişisel bakım, 264 kişiye psikolojik destek ve danışmanlık desteği verilirken; bin 720 Basit Fizik Tedavi, Ücretsiz Sağlık Taramaları, Hasta Refakati gibi temel hizmetler gerçekleştirildi. Yaşlıların sosyal anlamda daha aktif olmalarını sağlayan 1904 saat Hobi Kursları, 3 Farkındalık Semineri, geziler, doğa yürüyüşleri, sergiler, 13 kez Yaşlı-Genç Kuşaklararası Buluşmalar kapsamında da etkinlikler düzenlendi.

Farklı branşlarda uzman personeller yaşlıların yanında
65 yaş ve üzeri, bakacak kimsesi olmayan, gelir durumu yetersiz yaşlıların evlerinin temizliği Büyükşehir Belediyesi YADEM personelleri tarafından yapılıyor. YADEM bünyesinde, Sakarya Üniversitesi Yaşlı Bakım Teknikerliği mezunu alanında uzman personeller hizmet gösterirken, Psikolojik Destek/Alzheimer Danışma biriminde yaşlı ve yaşlı yakınlarına hem psikolojik destek verilmekte hem de Alzheimer hastaları ve yakınlarına danışmanlık yapılıyor. Basit fizik tedavide hem erkek hem de kadın uzman personel çalışmakta olup, genel egzersiz hareketlerinin yanında,  doğa yürüyüşleri ve geziler de düzenleniyor.

2020 yılında hizmete devam edilecek
Her ay düzenli olarak yapılan sağlık taramalarında; göz, akciğer, kalp, ortopedi gibi muayeneler özel ve kamu hastanelerinde yapılırken, muayenelere Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bakım personelleri refakat ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre YADEM’in yeni yılda da yaşlıların hizmetinde olmaya devam edeceği ifade edildi.