Voleybol Turnuvası Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası düzenliyor. Takımlarını oluşturan herkesin katılabileceği turnuvanın müracaatları başladı. Müracaatlar, 27 Nisan’da sona erecek. 04 Mayıs’ta fikstür çekimi gerçekleştirilecek ve 07 Mayıs tarihinde de turnuva başlamış olacak. Maçlar, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak.

Tüm kurum ve kuruluşlar davetli
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası düzenliyor. Şehrin sosyal ve kültürel hayatını canlandırmak adına hızlı bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Her ay düzenlediğimiz kültür etkinliklerimiz devam ediyor. Bunun haricinde doğa yürüyüşleri de her Cumartesi ve Pazar günü büyük bir ilgiyle sürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdi de, Spor İl Müdürlüğümüzün de desteğiyle Voleybol Turnuvası düzenliyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızı turnuvamıza bekliyoruz” dedi. 

Müracaatlar 27 Nisan’da sona erecek
Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından turnuva ile ilgili yapılan açıklamada ise, “Düzenlenecek turnuva, 07 Mayıs 2012 Pazartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda başlayacaktır. Yaş sınırı; kurumlarda Erkekler en az 25 (1987 doğumlu), Bayanlar en az 20 (1992 doğumlu) ve Veteranlarda ise yaş sınırı 35 (1977 doğumlu) olarak belirlenmiştir. Takımlar listelerini en fazla 12 kişiden oluşturacaktır. Takımlar oyuncu listesini doktor tasdikli olarak doldurup, sporcuların tamamı, idareci ve antrenör imzaladıktan sonra nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte en geç 27.04.2012 Cuma günü saat 19.00’da Atatürk Spor Salonunda yapılacak toplantıya kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na veya toplantıda Tertip Komitesi’ne teslim edilecektir. 04 Mayıs 2012 Cuma günü Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.00’da takımlara fikstür dağıtımı yapılacak ve final maçları sonucunda kategorilerinde 1. ve 2. olan takımlara kupa ve sporcularına madalya verilecektir. Turnuvamıza tüm kurum ve kuruluşlar davetlidir” denildi.

Turnuvanın başvuru şartları, kuralları ve tarihleri ise şöyle:
- Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan Bahar Kupası Voleybol Turnuvası organizasyonu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendireceği Tertip Kurulu marifetiyle yürütülecektir.
- Takımlar listelerini en fazla 12 kişiden oluşturacaktır.
- Yaş sınırı; kurumlarda Erkekler en az 25 (1987 doğumlu), Bayanlar en az 20 (1992 doğumlu) ve veteranlarda ise yaş sınırı 35 (1977 doğumlu) olarak belirlenmiştir.
- Faal sporcular sadece veteranlar grubunda oynayabilir. Her takım en fazla 2 faal sporcu oynatabilir.
- Kurum takımları sporcuları kesinlikle kurum personeli olacaktır. Benzer kurum çalışanları aynı takımda oynayabilir.
- Müsabakalarda kıyafet durumu: Erkekler: Forma-Şort-Spor Ayakkabısı-Dizlik. Bayanlar: Forma-Şort-Tayt-Alt Eşofman-Spor Ayakkabısı-Dizlik.
- Takımlar Bayan-Erkek karma olabilecektir. Karma veya bayan takımları, kurumlar kategorisinde özel olarak eşleştirilecektir.
- Takımlar listelerine 1 idareci, 1 antrenör yazabilecektir.
- Müsabakalar resmi oyun kurallarına göre oynanacağı için, oyuncu değişikliği ve takım pozisyon dönme sistemi uygulanacak olup oyuncu değişiklikleri buna göre yapılacaktır.
- Eleme gurubu müsabakaları kazanılmış 2 set, final müsabakaları kazanılmış 3 set üzerinden oynanacaktır.
- Müsabakalarda cezayı gerektiren konularda karar verme yetkisi Tertip Komitesine aittir.
- Müsabakalarda itiraz bedeli 50,00 TL’dir.
- Veteran takımları isimlerini belirlerken sakıncalı olabilecek isimlerin dışında istedikleri ismi seçeceklerdir. Konu ile ilgili değerlendirme tertip komitesinin kararına bağlıdır.
- Müsabakalarda Türkiye Voleybol Federasyonu oyun kuralları ve yarışma talimatı uygulanacaktır.
- Müsabakalara katılım ücreti alınmayacaktır.
- Müsabakaların başlangıç saatinde müsabaka mahallinde hazır bulunmayan takım en fazla 10 dakika beklenecektir. Gelmeyen takım hükmen yenik sayılacaktır.
- Müsabakalar süresince herhangi bir nedenle, takım listesine sporcu ilavesi ve transfer kesinlikle yapılmayacaktır.
- Takımlar katılım listelerine sporcuların forma numaralarını yazacak ve turnuva süresince değişmeyecektir.
- Fikstür ve Grup oluşturma konuları tertip kurulunca yapılacaktır. Kurumlar ve veteran gruplar kendi aralarında derecelendirilip ödüllendirilecektir. Final grubu öncesi finale kalan takımlar fikstür kurasını tertip kurulu ile birlikte belirleyeceklerdir.
- Takımlar oyuncu listesini doktor tasdikli olarak doldurup, sporcuların tamamı, idareci ve antrenör imzaladıktan sonra nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte en geç 27.04.2012 Cuma günü saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak toplantıya kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler dairesi başkanlığına veya toplantıda Tertip Komitesine teslim edilecektir.

- 04 Mayıs 2012 Cuma günü Atatürk Spor Salonu Saat 19:00 toplantı takımlara fikstür dağıtımı.
- 07 Mayıs 2012 Pazartesi Turnuva başlangıç tarihi.
- Final grubu öncesi finale kalan takımlar, fikstür kurasını tertip kurulu ile birlikte belirleyeceklerdir. 

- Müsabakalardan ihraç edilen sporculara disiplin talimatı hükümleri uygulanacaktır.
- Final maçları sonucun da kategorilerinde 1. ve 2. olan giren takımlara Kupa ve sporculara madalya verilecektir.
- Turnuvaya tüm kamu kurum ve kuruluşları davetlidir. 

İrtibat:
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü
Tel: 241 20 02 - 241 20 90