Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz ve Türkiye’ konulu konferansta konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, “Biz millet olarak şerden hayır çıkarmayı bildik. O hayrın bizi nereye götüreceği yine bizim ellerimizde. Camide saf tuttuğumuz gibi memlekette de saf tutamazsak sonumuz karanlık olur” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ‘15 Temmuz ve Türkiye’ konulu konferans Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen başarısız darbe girişiminin ele alındığı konferansa eski TSK mensubu ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar konuşmacı olarak katıldı. Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın da yer aldığı programa kültür sanat dostları yoğun ilgi gösterdi.

Halkımız Oyunu Bozdu
Konferansta 15 Temmuz’u her yönüyle ele alan Mete Yarar, “15 Temmuz’un asıl amacı önümüzdeki dönemlerde gerçekleşecek olan meselelerden Türkiye’yi uzak tutmaktı. Türk siyasetçiler Türkiye’yi Musul’da ve Suriye’de dışarıda tutma oyununu gördü. Halkımız Türkiye’nin eline tarihi bir fırsat verdi ve en kötü zamanında Türkiye Suriye’ye girdi. Eğer Musul’da ve Suriye’de olmazsak bu topraklarda var olamayız. 700 kilometrelik bir toprağı düşman olarak gördüğünüz, seni bölmek için uğraşan bir örgütün kontrol etmesine müsaade edemezsiniz” diye konuştu.

Mücadelemiz Devam Ediyor
Türkiye’nin mücadele etmeye devam etmesi gerektiğini söyleyen Yarar, “15 Temmuz’u bitmiş bir süreç, kazanılmış bir zafer olarak algılayamayız. Mücadelemiz devam ediyor. Biz millet olarak şerden hayır çıkarmayı bildik. O hayrın bizi nereye götüreceği yine bizim ellerimizde. Camide saf tuttuğumuz gibi memlekette de saf tutamazsak sonumuz karanlık olur. Biz millet olarak hep cephede kazandık ama masada kaybettik. Bu yüzden rehavetten uzak durmamız gerekiyor. Bir önceki olaydan ders almadığımız için masada kaybediyoruz. Bu sefer kaybetmeyeceğiz. Kerkük’ün, Musul’un, Bosna’nın düşmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Vefa Borcumuz Var
Yarar, “Darbe planını yapanlar bile milletin böyle bir tepki vereceğini düşünmüyordu. Ben Allah’ın bu topluma bir fırsat daha verdiğini düşünüyorum. 240 kişinin şehit olduğu, binlerce gazimizin olduğu bu emanet için biz de bir şeyler yapmak zorundayız. Birileri Irak’a ve Afganistan’a uyguladıklarını Türkiye için de planlamak istiyorlar. Bu planı bozmak millet olarak bizim vazifemiz. Ömer Halisdemir gibi daha ismini bilmediğimiz birçok kahraman var. O kahramanlara vefa borcumuzu ödememiz gerekiyor” diye konuştu. Programın devamında Mete Yarar programa katılan okurları için son kitabı ‘Darbenin Kayıp Saatleri’ni imzaladı.