Büyükşehir Belediyesi SAMEK kurslarında birbirinden değişik kompozisyonla renkli ders başlıklarında eğitimlerine devam ediyor. El sanatları öğretmeni Leyla Akıncı, “Filografi sanatı, unutulmaya yüz tutmuş bir sanattı. SAMEK kurslarıyla bu sanatı gün yüzüne çıkardık. İnşallah daha da yayacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) birbirinden renkli ders başlıklarında eğitimlerine devam ediyor. Kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği branşlardan biri de Filografi kursları. Ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek göz dolduran eserleri meydana getiren kursiyerler çeşitli örgü tekniklerini de kullanarak Filografi sanatının inceliklerini Bulvar SAMEK’te öğreniyor.

İnsan duygularını aktarıyor
Filografi sanatı hakkında bilgiler veren Bulvar SAMEK El Sanatları eğitmeni Leyla Akıncı, “Filografi tel ve çivinin bir araya gelmesinden oluşan sanat. Aynı zamanda Filografi sanatı, unutulmaya yüz tutmuş ve Ortadoğu da başlayıp Uzakdoğu'ya kadar uzanan bir sanattı. SAMEK kurslarıyla bu kimsesiz sanatı gün yüzüne çıkardık. İnşallah daha da yayacağız. Filografi, sabır gerektiren bir sanat. İnsan duygularını desene aktarıyor aynı zamanda çiviyi çakarken rahatladığı hissediyor. Filograf, çok sevilen bir sanat oldu. Oldukça da yaygınlaştı. Bu konuda çok mutluyuz. Bu sanatı öğrenip kendilerine gelir haline getirmiş öğrencilerim dahi var. Bizlere eğitim için böylesine güzel bir ortam hazırlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye belirtti.

Seviyeli ve kaliteli ortam
Kursiyer Kevser Çoruh, “Filografi sanatını önceleri çok merak ediyordum. Çevremde eserler görüdükçe Filografi yapma istediğim doğmuştu. Filografi çok harika bir sanat. SAMEK’lerdeki eğitimden çok memnunuz. Buradaki ortam çok seviyeli ve kaliteli. Oldukça iyi bir arkadaş çevresi edindim. Filografi sanatı sabır istiyor çok ince bir iş ama azimli iseniz başarabiliyorsunuz. Büyükşehir Belediyemize ve Leyla hocamıza bizlere göstermiş oldukları emekler için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.