UCI MTB Maraton Serisi yarışlarının startını veren Başkan Ekrem Yüce, “Bisiklette marka şehir olma yolunda önemli bir organizasyona daha şehir olarak ev sahipliği yapıyoruz. ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz yarışlarda mücadele eden sporculara başarılar diliyorum” dedi. Elit Kadınlar ve Elit Erkekler kategorilerinde dereceye geren sporculara madalyalarını Başkan Ekrem Yüce takdim etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti Şampiyonası Sakarya MTB Cup ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’ temasıyla Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başladı.  Yarışların startını Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaparken; şampiyonada AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci, Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Sağlık İl Müdürü Doç. Aziz Öğütlü, bürokratlar, vatandaşlar, çocuklar ve çok sayıda sporsever yer aldı.

Bisikletin marka şehri Sakarya
Şampiyonanın katılan tüm takım ve sporcuların için hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, “Bisiklette marka şehir olma yolunda önemli bir organizasyona daha şehir olarak ev sahipliği yapıyoruz. ‘Temiz Bir Dünya İçin Pedal Çevir’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz yarışlarda mücadele eden sporculara başarılar diliyorum. 15 Eylül Pazar gününe kadar Ayçiçeği Bisiklet Vadisi uluslararası bisiklet yarışları ve çeşitli organizasyonlarla renklenecek. Şehrimiz bisiklet kültürüne büyük katkı sunacak şampiyonanın hayırlı olmasını diliyor, katılan tüm hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya’nın gurur günü
MTB Cup yarışlarının açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, “Sakarya’da böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için gurur duyuyorum. İnşallah katılan sporcular başarılı bir şekilde şampiyonayı tamamlayacaktır. Tüm takım ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Madalyalar Başkan Yüce’den
Şampiyonanın ilk gününde UCI Maraton Serisi yarışları gerçekleştirildi. Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlar büyük heyecana sahne oldu. Elit Kadınlar kategorisinde Jennie Stenerhag 1. olurken; Guzel Akhmadullina 2, Esra Kürkçü Akgönül 3. oldu. Elit Erkekler kategorisinde ise Ilias Perıklıs 1.’liğin sahibi oldu. Michael Olsson 2, Jasper Ockeloen 3.’lükle Sakarya MTB XCM yarışlarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şampiyonayı ilk 3 sırada tamamlayan bisikletçilere madalyalarını takdim ederken; zorlu parkurda pedal çeviren tüm sporcuları tebrik etti.