Büyükşehir Bisiklet Takımı, Mersin’de gerçekleştirilen Uluslararası Mersin Bisiklet Turu’nda elde ettiği başarıların ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar’ı ziyaret etti. Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet sporuna ayrı bir önem veriyoruz. Bununla ilgili ciddi yatırımlar yaptık. Bir takım oluşturduk. Amacımız hem ülkede hem de uluslararası alanda başarı sağlamak. Yarışlarda başarı elde eden sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı, Mersin’de gerçekleştirilen Mezopotamya Bisiklet Turu’nda elde ettiği başarıların ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar’ı ziyaret etti. Yarışlarda Ahmet Örken 3. olurken; Halil İbrahim Doğan 1.’lik elde etti. Bayraktar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; sporculara başarılar diledi.

Takımlarımız birleşti
Ahmet Örken, “Salcano Sakarya Büyükşehir olarak Salcano Kapadokya takımı ile birleştik. İyi bir takım olduk. Birleşmenin hemen ardından Mersin’de yarışa katıldık. Orada takım arkadaşlarımın destekleriyle üçüncü olarak podyumda yer aldım. Biz daha yolun başındayız ve bu takımın büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” derken, genç bisikletçi Halil İbrahim Doğan, “Geçen hafta sonu Pazar günü Konya’da yapılan yarışmada birinci oldum. Bana yardımda bulunan herkese teşekkür ederim. Önümüzde uluslararası ve ulusal yarışlar bulunmakta. Antrenmanlarımıza hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Güzel bir başlangıç yaptık
Takım Kaptanı Mustafa Sayar, “Takımın birleşmesiyle güzel bir birliktelik oldu. Daha önceden güvendiğimiz ve performansına bildiğimiz oyuncuların gelmesiyle daha güçlü bir takım haline geldik. Bunun meyvesini de hemen ilk yarışta aldık. Güzel bir başlangıç oldu bizim için. Zamanla çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Sakarya da hepimiz bu sporu yapmaktan gayet memnunuz. Hem doğası hem şehri ile bisiklet sporun için gayet iyi bir yer. Hepimiz daha çok çalışıp yapılan bu yatırımların karşılığını vermek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genç bir kadro oluşturduk
Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, “Sakarya Büyükşehir Bisiklet takımı olarak çok önemli başarılar elde ediyoruz. Türkiye’de 2 tane Salcano takımı bulunmaktaydı bizde bu 2 takımı birleştirme kararı aldık. Çok yetenekli sporcular mevcut. Genç bir kadro oluşturduk. Hedefimiz Avrupa da adından söz ettiren bir takım oluşturmak. Sakarya hem dağ bisikleti hem de yol bisikleti olarak coğrafi konumda önemli bir yere sahip. Nasip olursa önümüzdeki 5 yıl içerisinde Sakarya'yı bisiklet şehri yapmak istiyoruz” dedi.

Emin adımlarla ilerliyoruz
Bisiklet Takımı Antrenörü Aziz Sırnaç, “Sakarya bisiklet şehri olma konusunda ilerliyor. Bildiğiniz gibi Sakarya 2020 Dünya Bisiklet Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. Dünyanın en modern bisiklet tesisi Sakarya da kuruluyor. Uluslararası bir takım kurduk ve bu takımı ileriye taşımayı hedefliyoruz. Daha öncesinde bir dağ bisikleti takımıydık ama bu sene hem dağ hem yol bisikletinde emin adımlarla ilerleyen bir takım haline geldik. Hem ulusal hem de uluslararası ciddi hedeflerimiz var. Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası’nın yapımı devam ediyor. Bu yıl içerisinde inşallah tamamlanmış olacak. Hem altyapı hem de spor organizasyonları açısından dünya da benzersiz bir yer olacak. Bizleri destekleyen Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha yolun başındayız
Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklete ayrı bir önem veriyoruz. Bununla ilgili ciddi yatırımlar yaptık. Bir takım oluşturduk. Salcano Kapadokya ile birleşerek daha güçlü hale geldik ve Salcano Sakarya olarak iyi bir başlangıç yaptık. Amacımız hem ülkede hem de uluslararası alanda başarı sağlamak. Ciddi yatırımlar yapıyoruz. Bisiklet Adası projesi dünya çapında bir proje, dünyaya örnek olacak bir çalışma. Daha yolun başındayız. Yapacağımız çalışmalar ve atacağımız adımlarla çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Yarışlarda başarı elde eden sporcularımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.