Ulaşım başlıklı toplantıda AKOM’da bürokratlarıyla bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Yeni duble yollar, akıllı kavşaklar, sinyalizasyon sistemleri, bisiklet yolları, şehre yeni giriş kapıları ve raylı sistem gibi ulaşımı geniş bir yelpazede ele alıyor, somut adımlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafikte artan araç sayısını da dikkate alarak yeni hamleler için hazırlıklarımızı başlattık. İnşallah Sakarya’nın ulaşımına yeni bir soluk kazandıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ulaşımda Sakarya’ya kazandırılacak yeni projeler için bürokratlarıyla AKOM’da bir araya geldi. Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Genel Sekreter Vekili Ali Oktar, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, Ulaşım Dairesi Başkanı Ömer Turan ve bürokratlar katıldı.

Ulaşım projeleri için süreç başladı
Toplantı şehrin devam eden ulaşım projelerinin yanı sıra hayata geçirilecek yeni yatırımlarda masaya yatırıldı. Sakarya’nın ulaşım ağını genişletecek, modern adımlarla ihtiyaçları çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz ulaşım geleceğine kalıcı çözümler getirmek adına hazırlıklarımızı başlattık. Ulaşımda hayata geçireceğimiz yeni projeler, devam eden çalışmalarla ilgili bürokratlarımızla görüştük. Şunu ifade etmem gerekir; biz ulaşım için gereken adımları ivedi bir şekilde atacağız. İnşallah Sakarya’nın ulaşımına yeni bir soluk kazandıracağız” dedi.

Araç sayısı 287 bin 147
Yeni duble yollar, akıllı kavşaklar, bisiklet yolları, şehre yeni giriş kapıları ve raylı sistem gibi ulaşımı geniş bir yelpazede ele aldıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Her geçen gün gelişen ve değişen bir şehir hüviyetindeyiz. Şehrimizdeki araç sayısı da Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış gösteriyor. TÜİK’in son açıkladığı verilerde de trafiğe kayıtlı araç sayısı 287 bin 147. Bu artış gösteren rakamlar bizim de ulaşımda yeni adımlar atmamızı gerekli kılıyor. Ulaşımı bütüncül bir şekilde ele alarak, yeni yatırımlarla Sakarya’nın ulaşım geleceğini garanti altına alacağız” dedi.

Yeni ulaşım hamleleri
Başkan Ekrem Yüce, ulaşım başlığında gerçekleştirdikleri toplantıya ilişkin detayları da şu şekilde paylaştı: “Raylı sistemler noktasında somut adımlar atacağız. Şehrimizle daha önce paylaştığımız nostaljik tramvay noktasında da fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafik akışını rahatlatmak adına bazı noktalarda akıllı kavşaklar inşa edecek, sinyalizasyon sistemleri ile trafiği akıcı hale getieceğiz. Yeni duble yollar, bağlantı ve çevre yolları, bisiklet yolları ve ulaşım filomuza dahil edeceğimiz otobüslerle Sakarya’da ulaşımı daha sağlıklı ve güvenilir hale taşıyacağız. Rabbim millete hizmet yolculuğunda atacağımız tüm adımları hayırlı ve mübarek eylesin” dedi.