Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Güneşin Doğuşu’ konser ile devam etti. Konsere katılan Sakaryalılar ud ve perküsyon eşliğinde müzik dolu bir gece geçirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Güneşin Doğuşu’ konseri ile devam etti. Ziya Taşkent Konser Salonu’nda düzenlenen konserde udi Mehmet Bitmez ve perküsyonist Jarrod Cagwin Sakaryalı sanatseverler ile buluştu. Konsere Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Öksüzoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Konser sonunda Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan sanatçılara çiçek takdim etti.

Ud ve perküsyon birlikteliği
14. yüzyıldan günümüze Türk müziğinin klasik ve modern formda bestelenmiş eserleriyle Türk Halk Müziğinin bazı örnek eserlerinin de yer aldığı konserde ritmin ahengi ile bir dinleti sunuldu. Konserde ud ve perküsyon eşliğindeki genel icraların aksine solist kimliği ön plana çıkarılan bir konser oldu. Ud ve perküsyonun birlikteliği ile müzik dolu bir akşamı geride bırakan Sakaryalılar, konserinde sonunda sanatçılara büyük bir alkışla teşekkür ettiler. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Konserimize katılan tüm kültür sanat dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Nisan ayı içerisinde düzenleyeceğimiz Kent Orkestrası ve 3 Hisar konserlerine tüm Sakaryalıları davet ediyoruz” denildi.