Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atıcılık ve Avcılık takımı sporcuları Esra Oskay ve Şevval Dilara Gül Trap müsabakaları hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Esra Oskay, “Sakarya’nın ve Türkiye’nin adını Dünya’ya duyurmak istiyorum” dedi. Şevval Dilara Gül ise; hedefinin Türkiye ve Dünya Şampiyonluğu kazanmak olduğunu vurguladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Atıcılık ve Avcılık takımı sporcuları Esra Oskay ve Şevval Dilara Gül, Trap müsabakaları hazırlıklarına devam ediyor. Çalışmalarını Arifiye Atış Poligonunda gerçekleştiren genç sporcuların, Trap Genç Bayanlar kategorisinde birçok ödülleri bulunuyor. Türkiye Şampiyonluğu’na giden Sakarya’nın genç yıldızları, Trap sporunun inceliklerinden ve Milli Takım hedeflerinden söz ettiler.

Aile geleneği bir spor
Trap sporuna ailesinin desteğiyle başlayan Esra Oskay, “Spora çok küçük yaşlardan beri aşinalığım vardı. Küçüklüğüm bu poligonlarda geçti. Sekiz yaşından beri burada ağabeylerimi, amcalarımı ve babamı izledim. Daha sonra bu spora merak saldım. Bugün spora başlayalı ise tam bir yıl oldu” derken; Trap'ın aile geleneği bir spor olduğunu ifade eden Şevval Dilara Gül, “Dedem ve babamdan gelen avcılık sporuna aşinalığımdan dolayı bu spora başlamaya karar verdim” dedi.

İnsan istedikten sonra her şeyi başarabilir
Trap sporunun zorluklarına değinen Şevval Dilara Gül, “Her sporun kendine göre bir zorluğu vardır. Kadın olarak tüfek kullanmak biraz zor bir iş. Tüfeğin ağırlığı bazen bizi zorlayabiliyor. Ama insan istedikten sonra her şeyi başarabilir” derken; Esra Oskay, “Bu sporun insan olarak zorluğu var. Kulvara çıktığında kafanı rahat tutman gerekiyor. Psikolojinin çok güzel olması gerekiyor. Zaten bu sporu yapan herkes bunu çok iyi bilir” diye konuştu.

Türkiye'nin adını duyurmak
Türkiye derecelerine yenilerini eklemek isteyen sporcu Esra Oskay, “İlk kadın trap atıcısı olarak Türkiye yılın enleri arasına girdim. Hedefim Türkiye'nin adını duyurmak. Türkiye'de bu işi yapan erkek çok fazla var ama kadın çok yok. Kadın olarak Türkiye'yi duyurmak, Sakarya'yı duyurmak, ailemi ve hocalarımı mutlu etmek emeklerinin karşılığını vermek istiyorum” diye konuştu. Şevval Dilara Gül, “Trapa başladığım üçüncü müsabakamda Türkiye üçüncüsü oldum. Mersin’deki Trap Genç Bayanlar eleme yarışlarında ise Türkiye dördüncüsü oldum. Hedefim Dünya ve Türkiye şampiyonu olabilmek. Yavaş yavaş ilerliyoruz inşallah şampiyonluğu da görürüz” ifadelerini kullandı.

Kadınların gücünü ortaya çıkarıyoruz
Çevrelerinden gelen tepkilerden bahseden Şevval Dilara Gül, “Güzel tepkiler alıyorum. Her gün antrenmanlarımı dikkatli ve konsantre bir şekilde yapıyorum. Yaptığım antrenmanlardan dolayı çevremdeki insanlar başarılı bir yere geleceğimi düşünüyorlar” ifadelerini kullanırken; Esra Oskay, “Açıkçası böyle bir sporun kadın tarafından yapıldığını duyunca çok şaşırıyorlar. Derece aldığım da 'Nasıl yaptın? Acaba biz yapabilir miyiz? diye merak ediyorlar. Kadınların gücünü ortaya çıkarıyoruz" diye konuştu.

Güzel ve zevkli bir spor
Gençlere Trap sporu hakkında öneride bulunan Esra Oskay, “Genç kızlar, genç erkekler her kim olursa olsun bu sporu kesinlikle yapmalılar. Bu spor çok güzel ve zevkli bir spor" diye konuştu. Şevval Dilara Gül ise, “Gelecek nesillere bu sporu tavsiye ediyorum ben biraz geç kaldım. 19 yaşında başladım spora. Daha küçük yaşta başlayıp bu yaşlara geldikten sonra büyük yerlere gelebilirler" dedi.