Trafik ışıklarında yeşil flaş uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararı ile kaldırılacak. Yeni uygulama ile kazalarda azalma hedeflenirken; Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Trafik ışıklarında yeşil flaş uygulaması kalkıyor. Uygulama kapsamında aralıkla yanan yeşil ışık kaldırılacak ve yeşil ışık sarı ışığa ardından da kırmızı ışığa dönecek” denildi.

Sakarya Büyükeşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından trafik ışıklarında yeşil flaş uygulamasının kaldırılacağı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararı ile 81 ilde uygulanacak çalışma neticesinde Sakarya’da yer alan trafik ışıklarında da değişiklik yapılacak. Uygulama kapsamında aralıkla yanan yeşil ışık kaldırılacak ve yeşil ışık sarı ışığa ardından da kırmızı ışığa dönecek.

Yeşil flaş uygulaması kalkıyor

Konuyla ilgili Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Avrupa Birliği uyum çerçevesinde yapılan bir anlaşma sonrasında pilot illerde denemeleri yapılan uygulama gelecek günlerde tüm yurtta başlayacak. Yeşil flaşın kaldırılması, 19-22 Şubat 2019 tarihinde yapılan Trafik Güvenliği Başmühendisleri toplantısında da gündeme konu olmuş ve alınan kararlar ‘Karayolu Sinyalizasyon Sistemleri’ adlı kitapta toplanarak tüm şehirlerimize gönderildi. Aralıklarla yanan yeşil ışık uygulamasının kaldırılması içi gerekli revizyonlar yapılarak, uygulamaya son verilmesi planlandı” denildi.

Kazaların önüne geçilecek
Aralıklarla yanan yeşil ışık uygulamasının kaldırılması ile olumsuz durumların önüne geçileceği ifade edilen açıklamada, “Arkadan çarpmalı kaza sayısında azalma, geçememe eğilimi nedeniyle yeşil süre kullanımında artış, önde giden aracın durup/duramayacağını tahminde zorluk yaşanmaması, kavşak yaklaşımında hız arttırmaya teşvik etmesi; gibi tipik sürücü davranışlarının değişmesi hedeflenmektedir. Yeni uygulamaya sürücülerimizin kısa sürede adapte olmasını bekliyor, kavşaklara yaklaşan sürücülerin yeşil ışığı yakalamak için hız artırmak yerine, trafik ışıkları sarıya döndüğünde hızını azaltıp güvenli şekilde durması gerektiğini hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.