Kocaali’de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Yüce, “Şehrimizin kuzey ucu Kocaali’nin var olan potansiyelini en iyi şekilde kullanmak, hayata geçireceğimiz projelerle geleceğe hazırlamak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. İnşallah ilçemizin tüm dinamikleriyle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağız. Tarımsal kalkınmayı şehrimizin her yerine yayacağız” dedi. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ise destekleri ve katkıları dolayısıyla Yüce’ye teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleriyle gerçekleştirilen istişare ve koordinasyon toplantılarının bir yenisi Kocaali’de düzenlendi. Büyükşehir, SASKİ, BELPAŞ ve Kocaali Belediyesi bürokratlarının bir araya geldiği istişare toplantısında Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir, Genel Sekreter Mustafa Ak, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, meclis üyeleri yer aldı.

Kurallara riayet seyri değiştirir
Pandemi ile mücadelede tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı maske, dezenfektan ve sosyal mesafe kurallarına hep birlikte uyalım. Koronavirüs salgınını dünya ile kıyasladığımızda en az kısıtlama, can kaybı ve ekonomik sıkıntıyla atlattık çok şükür. Salgın öncesinde olduğu gibi kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizler koronavirüs için koyulan kurallara saygı duymazsak vatandaşlarımızdan fazla bir şey bekleyemeyiz. Vatandaşımıza kendimizi örnek göstererek uygulamalarını isteyeceğiz” dedi.

Tüm dünyaya örnek olacağız
Sakarya’da bir ilki hayata geçirerek şehrin geleceğine önemli bir katkı sağlayacaklarını dile getiren Başkan Yüce: “Hayata geçirdiğimiz projeler ile ülkemize ve dünyaya örnek olmak istiyoruz. Alancuma’da tarımsal faaliyetlerimizin bir parçası olarak Sakarya’da bir ilki hayata geçirdik. Hem tekstil hem de endüstriyel sanayide fayda sağlayan kenevir ekimini Cumhurbaşkanımızın tensipleri ve Tarım ve Orman Bakanımızın izniyle şükürler olsun Sakaryamızda 100 dekarlık bir alanda ekimini gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kenevir çok önemli bir bitki
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Bizler kenevirin ekilip işlenmesi ile ilgili işlemlerimizi başlattık. Burada bizler tekstil sanayisinde kullanmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tohumlarından da yağ yaparak çeşitli alanlarda kullanmayı ve insan vücuduna takviye içecek için birtakım çalışmaları sürdürüyoruz. Kenevirin çok ciddi bir hücre yenileme özelliği var. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kansere yol açacak hücrelere izin vermiyor. İnşallah tarımsal faaliyetlerdeki çalışmalarımız iyi bir şekilde devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Kocaali bizim her şeyimiz
“Kenevir ilaç yapımı, kâğıt yapımı, kumaş yapımı, otomotiv sektörü gibi sanayinin pek çok alanında kullanılıyor. Ayrıca kemoterapi ve radyasyon etkisini azaltmada tıpta kullanılıyor. Bizde artık endüstriyel kenevir üretimine geçtik. Şehrimize hayırlı olsun. Kocaali’ye inşallah kenevir ekimi için bakanlığımız ile görüşeceğiz” dedi.

Kalkınmanın temeli tarım
Kalkınmanın olabilmesi adına tarımın çok büyük bir role sahip olduğunu söyleyen Başkan Yüce, “Her alanda şehrimizin kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Belediyecilik hizmetlerimize devam ederken şehrimizi “Marka” haline getirmek için de vizyon projelerimizi hayata geçiriyoruz. Salgın sürecinde bir kez daha şahit olduk ki ülkemizin ve dünyanın geleceği tarımsal projelerde. Biz de bu vizyona uygun olarak tarımsal çalışmalarımıza önem veriyoruz. Kalkınmanın temeli tarımdan geçer. Gelişmiş ülkelerin temelinde tarım var. Şükürler olsun 1 sene zarfında önemli adımlar attık. Bu kapsamda çok büyük bir proje olan Melen Botanik Vadisi’nde arazi kullanımı, bitki tedariği, gerekli protokol ve atlı süvari denetimini hazırladık” dedi.

Vadi gelişime katkı sunacak
Vadi içerisinde birçok bitki üretimi olacağını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Kocaali, Kaynarca ve Karasu ilçelerini kapsayan Melen su hattı üzerinde 70 kilometre uzunluğundaki Botanik Vadisinde üretime başladık. Vadi içerisinde toplam 1 milyon 875 bin 785 adet bitki bulunmaktadır. Bu bitkilerin büyük bir kısmı Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sağlandı. 65 bin bitki ise Martin Bauer Grub tarafından Büyükşehir Belediyemize teslim edildi. Bitkilerin bakımı ve işletilmesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fidancılık ve Peyzaj A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek” sözlerini kullandı.

1 milyondan fazla bitki
Başkan Ekrem Yüce, “Mahsulleri 10 yıl süre ile satış garantisi altına alacak protokolü de Alman firması Martin Bauer Grub imzaladık. Lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya ve defne başta olmak üzere 1 milyon 815 bin 785 adet bitki yer alan vadimizde üretimi toplam 70 kilometrelik alanda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Melen Botanik Vadisi ve çevresinde ana arı üretimi, arı zehri üretimi, arı sütü üretimi, polen-propolis üretimi ve suni oğul üretimi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz arıcılık konusunda Türkiye’nin öncüsü olmak” dedi.

Yeni soluk noktası
Kocaalilerin yeni soluk noktası Bahçem Park ile ilgili de bilgiler veren Yüce, “Kocaali’nin merkezinde bulunan Bahçem Park’ı hizmete aldık. Toplamda 2 milyon 475 bin lira tutarındaki yatırımlarla Bahçem Park, ilçemizin sosyal yaşantısına yeni bir soluk getirdi. Tüm derdimiz, gayemiz şehrimize hizmet etmek. Ve bunun için var gücümüzle çabalamaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.