Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak Büyükler Greko-Romen Türkiye Güreş Şampiyonası’nın lansman töreni gerçekleştirildi. Başkan Yüce, “Dünya yıldızı sporcuların şehri Sakarya’mızda ulusal bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyoruz. Şehrimiz spor alanında ismini tüm dünyaya duyurdu, duyurmaya devam edecek inşallah” dedi. 600 sporcunun katılacağı şampiyona Serdivan Spor Salonu’nda 24 Aralık’ta başlayacak.

24-25-26 Aralık tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek Büyükler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın basın lansmanı yapıldı. Ramada Otel’de gerçekleştirilen lansman törenine Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ve  Asbaşkanı Ahmet Taşçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Sakarya Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, sporcular, antrenörler ve basın mensupları katıldı.

Güreş ailesinden Teşekkür
Lansman açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, “İnsanların gibi şehirlerinde ruhu vardır. Sakarya zaten belediyecilik anlamında kendini ispat etmiş şehirlerden biri. Türk bayrağını dünyanın birçok yerinde dalgalandırmış birçok kardeşlerimiz bu şehirden çıkmıştır. Bu şampiyonanın düzenlenmesi için maddi ve manevi olarak bütün desteğini sunan Ekrem Yüce Başkanımıza güreş ailesi olarak teşekkürü borç biliriz. Büyükler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın ülkemize, Türk güreşimize, gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Sakarya dünya yıldızları yetiştiriyor”
Dünyada önemli başarılara imza atan sporcuların Sakarya’da yetiştiğine vurgu yapan Başkan Yüce, “Spor Şehri Sakarya’da yine ulusal bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sakarya pek çok spora ve başarılı sporcuya ev sahipliği yapan, ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Neredeyse her spor dalında şampiyonumuz, temsilcilerimiz var. Hepinizin bildiği Dünya Şampiyonu Sn. Vekilimiz Kenan Sofuoğlu Sakaryalı. Yine milli okçumuz, olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz Sakaryalı.  Bilardo konusunda bir otorite olan Dünya şampiyonu Semih Saygıner Sakaryalı.  Güreş alanında da pek çok şampiyon tabiri caizse Sakarya’nın suyundan içmişler. Biliyorsunuz Metehan Başar ve Yunus Emre Başar kardeşlerimiz milli formamızı gururla taşıyorlar. Büyükşehir Belediyemiz Spor Kulübü sporcularımızdan Mükremin Aktaş, geçtiğimiz aylarda İşitme Engelliler Dünya Şampiyonu oldu. Yine Büyükşehir Belediyemiz sporcularından Serhat Kırık’ın; Yıldızlar Dünya Şampiyonu ve Avrupa ikinciliği unvanları var.  İsimleri saymakla bitiremeyiz” dedi.

“Sakarya ismini tüm dünyaya duyurdu”
Yüce, Sakarya’nın ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak spor alanında ismini dünyaya duyurduğunu ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz de sporcularımızın yetişmesi için her türlü desteği sağlıyoruz.  Belediyemiz bünyesinde 24 branşta 2 bin 627 sporcu ve 37 antrenör mevcut. Yaz okulları, karate ve boks müsabakaları, atletizm, doğa yürüyüşleri, binicilik gibi pek çok farklı alanda programlar düzenledik, düzenlemeye devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki sağlıklı bir toplum için spor olmazsa olmazlardandır. Spor yapanlar, hayatlarını bir disiplin içerisinde yaşarlar. Gerek bireysel gerek takım sporları fark etmeksizin sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır. Bu sebeple spor faaliyetlerini çok önemsiyor gerek ulusal gerek uluslararası arenada gerçekleştirilen şampiyonaların şehrimizde düzenlenmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz. İçerisinde bulunduğumuz pek çok ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yaptık. BMX Dünya Kupası, MTB Cup Dağ Bisikleti Şampiyonası, Türkiye Yol Bisikleti Yarışları gibi bisiklet etkinlikleri ile adımızı tüm dünyaya duyurduk” ifadelerini kullandı.

“2022’de Sakaryalıları uluslararası organizasyonlarda buluşturacağız”
Sakarya’nın ‘bisiklet dostu’ unvanından bahseden Başkan Yüce, 2022 yılında sporseverleri birçok uluslararası organizasyonda buluşturacaklarını belirterek, “Dünya Bisiklet Federasyonu tarafından çok az şehre verilen ‘Bisiklet Dostu Şehir’ unvanını aldık. Bunun yanında geçtiğimiz günlerde Türkiye Eskrim Şampiyonası şehrimizde düzenlendi. Yine geçtiğimiz aylarda Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. ayağı şehrimizde çok güzel bir organizasyonla düzenlendi. Ülkemizin ve dünyanın en gelişmiş otomobil sporu projelerinden birini hayata geçireceğiz. Spor Ada Vizyon projesi ile 260 dönümlük bir arazi üzerinde içerisinde drag pisti, karting alanı, süpermoto ve drift pisti, 2000 metre uzunluğunda offroad ve motokross pistinin yer alacağı kompleks bir tesis kuracağız. Bu tesisimiz sayesinde Otomobil ve Motosiklet alanlarında ülkemizde ve dünyadaki tüm yarışlara ev sahipliği yapmaya hazır olacağız. 2022 yılı içerisinde de ulusal ve uluslararası müsabakalar Sakaryalıları bekliyor. Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası 24-25-26 Aralık tarihlerinde Sakarya’da gerçekleştirilecek. Ülkemizin tüm dünyada bilindiği ve en başarılı olduğu spor dallarından biri olan güreş müsabakalarının şehrimizde yapılması bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu. Konuşmaların sonunda, Büyükşehir Belediyesi ve federasyon arasında şampiyonanın iş birliği protokolü imzalandı.

Güreş Şampiyonası açılışı 25 Aralık’ta
Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yapacağı Türkiye Grekoromen Güreş Şampiyonası Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Müsabakalar 24-25-26 Aralık tarihlerinde yapılacak. Şampiyonada olimpiyat oyunları, avrupa ve dünya şampiyonalarında önemli başarılara imza atan sporcular mücadele edecek. 600 sporcunun katılacağı müsabakalarda 200 hakem görev alacak.  TRT Spor ekranlarında canlı yayınlanacak organizasyonun açılış töreni ise 25 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirilecek.