Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi kapsamında düzenlenen programlar, korunma sanatı eğitimleri ile devam etti. Akademi öğrencilerine uygulamalı korunma eğitimi veren Sıdıka Kavakçı, “Kadına şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun için en başta bireyin kendini koruma yöntemlerini iyi bilmesi gerekir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, Sıdıka Kavakçı’nın katıldığı ‘Kendini Koruma Sanatı’ konferansı ve savunma teknikleri eğitimi ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar’ın yanı sıra akademi öğrencileri katıldı.

Hassas noktalara dikkat
Eğitmen Kavakçı, “İnsan vücudunun en hassas noktaları, olası şiddet anında korunması gereken en önemli noktalardır. Bu bölgeler göğüsün tam ortası, karın üst boşluğu, göğüs üzeri, belimizin yanı, kasıklar, iki gözümüzün tam ortası, burun ile dudak arası ve gırtlaktır. Karşılaşılabilecek şiddet olaylarında bu bölgeleri iyi korumalıyız. Şiddetin sadece fiziksel boyutu yoktur. Psikolojik şiddet de çağımızın önemli sorunları arasındadır. Kadına şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Bunun için en başta bireyin kendini koruma yöntemlerini iyi bilmesi gerekir” diye konuştu. Konferans salonunda başlayan program, SGM spor salonunda uygulamalı eğitim ile devam etti. Sıdıka Kavakçı, akademi öğrencilerine uygulamalı olarak şiddetten korunma yollarını gösterdi.