Şeyda Burucu Finale Yükseldi

İspanya’nın Tenerife kentinde düzenlenen 47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda 68 kiloda Şeyda Burucu finale yükseldi. +84 kiloda Enes Erkan ve erkekler ferdi katada da Mehmet Yakan bronz madalya maçı yapacak.
47. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası, İspanya’nın Tenerife kentinde başladı. 45 ülkeden 450 sporcunun katıldığı organizasyonun ilk gün sabah seansında 68 kiloda Şeyda Burucu finale çıkmayı başardı. Grup finallerini kaybeden +84 kiloda Enes Erkan ve erkekler katada Mehmet Yakan ise bronz madalya mücadelesi yapacaklar.Torres Spor Salonu’nda düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nın ilk günü sabah seansında altı Türk sporcu tatamiye çıktı. Bayanlar 68 kiloda ilk turda Belçikalı, ikinci turda Slovak rakiplerini 2-0’lık sonuçla mağlup eden Şeyda Burucu üçüncü turda Karadağlı rakibini hakem kararıyla 3-2 geçmeyi başardı.

Grup finalinde tecrübeli Alman sporcu M. Weiss ile karşılaşan Burucu, son 30 saniyesine 1-0 yenik girdiği mücadeleyi son saniyelerde yaptığı atakla 4-1 kazanarak finale yükseldi. 2010 Avrupa Gençler Şampiyonu ve Avrupa ikincisi Şeyda Burucu, Fransız Tiffany Fanjat ile altın madalya mücadelesi yapacak.

sebvimeo--42113757-400-300-sebvimeo
 

Enes ve Mehmet bronz için
+ 84 kiloda Türkiye’yi temsil eden Enes Erkan ilk turda Çek rakibini hakem kararıyla geçtikten sonra Bosna-Hersekli Zukan’ı 2-0, Makedon Arsovski’yi de 1-0’lık sonuçla mağlup etti. Grup finalinde İtalyan Manuscalco ile başa baş bir mücadele sergileyen Erkan, hakem kararıyla rakibine yenilerek bronz madalya mücadelesine kaldı.

Erkekler katada Türkiye’yi temsil eden Mehmet Yakan ise hakem kurbanı oldu. Sloven Plazar’ı 5-0, Karadağlı Vojvodiç’i ve Finli Hirvonen’i 4-1’le geçen genç sporcu grup finalinde İspanyol San Jose Bastante ile karşı karşıya geldi. Tatamide rakibinden çok daha iyi bir görüntü çizen Yakan, rakibi karşısında 3-2 mağlup ilan edildi. 2011 Dünya Gençler Şampiyonu başarılı sporcuyu maç sonrası Türkiye Karate Federsyonu Başkanı Esat Delihasan teselli etti.

Erken Final Bitevic’in
Türkiye’nin madalya umutlarından Yavuz Karamollaoğlu turnuvada kura şanssızlığı yaşadı. 84 kilonun ilk tur mücadelesinde 2010 yılında Dünya Şampiyonası finalinde kaybettiği Sırp Bitevic ile mücadele eden Karamollaoğlu, son 15 saniye içinde rakibine verdiği puanla mağlup oldu. Bitevic, ikinci turda Azeri Mamayev’e kaybedince Yavuz Karamollaoğlu turnuvadan elendi.
+68 kiloda Meltem Hocaoğlu ikinci turda Çek rakibine, bayanlar katada ise Kübra Akarsu ise repesaj maçında Yunan Livitsanou mağlup olarak turnuvaya veda etti.