TOYOTA Sandıkçı tarafından ikinci el araç temsilcilerine yönelik düzenlenen programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Her alanda öncü şehir hedefiyle hareket ediyoruz. Tarımda, sporda, sosyal çalışmalarda ve tüm projelerimizde en iyisini düşünüyor, dünya markası olmak adına hamleler yapıyoruz. İnanıyorum ki otomotiv sektöründe de Sakarya çalışmalarınız ile çok daha iyi noktalara ulaşacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TOYOTA Sandıkçı tarafından ikinci el araç temsilcilerine yönelik düzenlenen programa katıldı. Sapanca Güral Otel’de düzenlenen buluşmada konuşan Başkan Yüce, Sakarya ekonomisine katkı sağlayacak pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, iş dünyasıyla iş birliğini önemsediklerini dile getirdi. Yüce, ikinci el araç temsilcilerine şehir ekonomisine sundukları katkı dolayısıyla teşekkür etti.

Hedef her alanda öncü şehir
Sakarya’da her alanda öncü şehir hedefiyle hareket edildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “İnanıyorum ki otomotiv sektöründe de Sakarya sizlerin çalışmaları ile çok daha iyi noktalara ulaşacaktır. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızdayız. Otomotiv sektörünün merkezi olması için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sakarya’nın her alanda marka şehir olması adına çalışma yapıyoruz. Hamdolsun spor alanında artık dünyada adını duyurmuş bir şehir olduk. Tarımda örnek projeleri hayata geçiriyoruz. Sosyal çalışmalarımız da model teşkil ediyor. İnşallah Sakarya her alanda ülkemizin parlayan yıldızı, dünyanın marka şehirlerinden biri olacaktır” dedi.

Sakarya’nın büyüme rakamlarından mutluluk duyuyoruz
Dünyayı etkisi altına alan salgının ekonomileri de etkilediğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Hem dünyada hem de ülkemizde finansal dalgalanmalara rağmen Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün verilerine göre küresel ekonominin yüzde 3,4 oranında küçüldüğü geçen yıl ülkemiz yüzde 1,8 büyüme kaydetti. Yine bu verilere göre geçtiğimiz yıl 225,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Sakarya’ya baktığımızda ise Türkiye İhracatçılar Meclisinin verileri ışığında 4 milyar 565 milyon 171 bin dolarlık ihracatıyla ülkemizin en çok ihracat yapan 7. şehridir. Sakarya’nın ihracatta 7. sırada olmasında Toyota, Otokar, Goodyear gibi otomotiv sektörünün payı büyük. Tüm dünyada ekonomilerin küçülmesine rağmen ülkemizde ve Sakarya’da büyüme yönündeki grafikler bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Yeni otoban girişinde kamulaştırmalar tamam
Başkan Yüce, Sakarya’nın avantajlı konumunun büyümeyi desteklediğini belirterek, “Bölge olarak sanayiye dayalı bu üretimi hem ülkemizin hem de dünyanın dört bir tarafına ulaştırma imkânımız var. Biz öncelikle bu bölgesel imkânı avantaja çevirmek için gayet gösteriyoruz. Bu amaçla şehrimize yeni bir otoban giriş-çıkışı yapmak için daha göreve gelir gelmez çalışmaya başladık. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda inşaat başlayacak. Bu girişe entegre edilecek bir yol doğrudan şehir merkezine ulaşacak. İnşa ettiğimiz alternatif güzergâhlar ile de OSB’lere bağlanacağız. Yine bu giriş sayesinde Karasu limanını daha aktif bir şekilde kullanarak hinterlandı genişleteceğiz” diye konuştu.

Tarımda örnek modeller
Büyükşehir Belediyesi olarak tarımsal üretime katkı sağladıklarını ve üreticilere destekler sunduklarını belirten Başkan Yüce, “Türkiye’de kendi alanında ilk olma özelliği taşıyan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi projesi ile örtü altı tarımın en ileri örneklerinden birini sunacağız. 53 bin metrekarelik alan üzerinde kurulacak devasa tesiste yıl boyu üretim sürecek. Ayrıca ARGE, eğitim, danışmanlık gibi konularda faaliyet göstereceğiz. Yine ülkemizdeki en çok kenevir üretimini biz gerçekleştiriyoruz. Melen Botanik Vadisi’nde 2 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturduk, tıbbi ve aromatik bitkiler üretiyoruz.”

Üretici tüketiciyle buluşuyor
“Sakarya, ağaç grubu peyzaj ve süs bitkiciliği konusunda ülkemizin en büyük üreticisi. Her yıl düzenlediğimiz Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkicileri Fuarı ile sektör temsilcilerini şehrimizde ağırlıyoruz. Buradan yola çıkarak biz de Yanık Fidan Merkezi ile üreticiyi organize edip tüketiciyle buluşturarak dünya genelinde süs bitkileri ve peyzaj ürünleri alanındaki boşluğu dolduruyor ve ihracat yapıyoruz. Yanık’ta kurduğumuz merkezde hem toptan hem de perakende satışlar gerçekleştiriyoruz. Tüketiciye kalite kontrol, aranjman ve pratik uygulama imkanı sunuyoruz.”

Sporda dünya markası olduk
“Bunların yanında şehrimizin turizm potansiyelini artıracak çalışmalarımız da var. Geçtiğimiz yıl Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde gerçekleştirdiğimiz BMX Dünya Kupası nedeniyle yerli ve yabancı pek çok turisti şehrimizde ağırladık. Danimarka’da aldığımız ödül ile dünyada çok az şehirde bulunan “Bisiklet Dostu Şehir” unvanını aldık. Yine Sakarya’da iş yapan konaklama sektörü temsilcileri tarafından “Yılın Spor Turizmi” ödülü tarafımıza takdim edildi. Bugün burada bizleri bir araya getiren Toyota Sandıkçı yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.