Başkan Ekrem Yüce, Haziran Meclis Toplantısı’nda yeni müjdeler paylaştı: “Melen İsale Hattı üzerinde yeni yaşam alanı oluşturulacağız. Bal Suyu projesi ile bal üretimini profesyonel hale getireceğiz. Bölgeye aromatik bitkilerle güzellik katacak, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla sosyal yaşantıya katkı sunacağız. Zabıta teşkilatımızı motorize ekiplerle güçlendireceğiz. Acil Çöp Taksi uygulaması ile çevreci adım atacağız. ‘Hoş geldin Bebek’ ile doğum yapan ailelerimizin yanında olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 6 ilave madde ile 66 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Ekrem Yüce, Mayıs ayı içerisinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine aktarırken; gündem maddeleri içerisinde yer alan bazı önemli maddelere ilişkin de bilgilendirmelerde bulundu. Meclis toplantısının hayırlı olmasını temenni eden Başkan Ekrem Yüce, çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini duyurdu.

Spor tesisleri ile SGM tamamlandı
Mayıs ayını değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, “Sapanca Hacımercan’da 2 bin kişi tribün kapasitesine sahip spor tesislerimizi tamamladık. Karasu SGM’yi de tamamladık ve kısa süre içerisinde faaliyete sunacağız. Trafik Haftası’nda binlerce hemşehrimizle bisiklet turumuzu gerçekleştirdik. Tura katılan vatandaşlarımıza çekiliş ile 54 tane bisiklet hediye ettik. ‘Önce Yaya’ sloganıyla sinyalizasyonlarda yeni bir uygulamaya geçtik. Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında 87 adet “önce yaya” sembolünü vatandaşlarımızla buluşturduk” dedi.

Hizmetler devam edecek
Başkan Yüce, “62 bin ton sıcak asfalt dökerek 40 kilometreye yakın yolu yeniledik. Tıp Merkezimizde 10 bin 66 hastamızı muayene ettik. Sosyal hizmetler alanında vatandaşlarımızın yanında olduk. Kültür etkinliklerimizle sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik. Kuzey sahillerimizi de yeni sezona hazırladık ve Cankurtaran hizmetlerimizle de bölgede yer alıyoruz. İnşallah hep birlikte nice çalışmaları hayata geçirmeye, hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

500 kişi kapasite
Başkan Ekrem Yüce, gündemde sıkça yer alan Sakaryaspor Eski Stadyumu açık tribünü konusuyla ilgili şunları söyledi: “Millet Bahçesi’nin içerisinde yer alan açık tribünün projeye dâhil edilmesi ve Sakaryaspor’un hatıralarını yaşatması için girişimlerde bulunduk. TOKİ ve firma ile görüştük. Yapının sağlamlığı değerlendirildi ve sağlıksız olan kısımlar yıkıldı. Şimdi açık tribüne 20 metre daha ekleyerek kapasitesini 500 kişiye çıkaracağız. Tribünün ön kısmında ise amfi tiyatro yer alacak. Süreci hassasiyetle takip ediyoruz. İnşallah çalışma tamamlandığında çok güzel olacak” dedi.

Sera ve Tarım A.Ş için büyük adım
Gündemde yer alan bazı maddelere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Sera A.Ş’nin kurulmasına ilişkin meclis kararımızı bugünkü toplantımızda nihayete erdirdik. Tarım, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonlarımızda görüşülen Sera A.Ş’ye ilişkin gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz. İnşallah Tarım A.Ş ile de verimli topraklara sahip olan şehrimiz yerli ve milli üretimin adresi, tarımda ekonomiye sunduğu katkılarla örnek bir şehir hüviyetine kavuşacak.”

Oş kardeş şehir oluyor
“Kırgısiztan’ın Oş şehri ile kardeşlik protokolü imzalayacağız. 19 Haziran Çarşamba günü de 2019 Türk Dünyası Diriliş Yılı etkinliklerine ev sahipliği yapacak ve Türk Dünyası Sakarya’da buluşacak. Bu vesileyle tüm meclis üyelerimizin de bu programa teşriflerinden büyük memnuniyet duyacağız. Öte yandan 2 yeni daire başkanlığımızı Büyükşehir bünyemize dahil ettik. Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı ile Araştırma ve Proje Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Melen İsale Hattı üzerinde yeni yaşam alanı
Başkan Yüce, “Melen İsale Hattı üzerinde de yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Bal Ormanı Projesi için; İSKİ ile protokol imzalayacağız. Melen İsale Hattından, içmesuyu amaçlı 40.000 m3/gün ve arıcılık ile bal ormanının sulama ihtiyacı için 3.500 m3/gün olmak üzere toplamda 43.500 m³/gün ham su temini protokolümüzün ana başlıklarını oluşturacak. Bal üretimini profesyonel bir alana taşıyacak, Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline geleceğiz. Teknik olarak da üreticilerimizin yanında olacağız. Desteklerimizle üretime katkılar sunacak, ihracat ile milli ekonomiye katkı sunacağız. Bal Suyu Projesi kapsamında bölgeye aromatik bitkilerle güzellik katacak, bisiklet ve yürüyüş yollarıyla sosyal yaşantıya katkı sunacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolları inşa edeceğiz. Güzergahı rengarenk bitkilerle donatacağız. Su temini noktasında İSKİ ile imzalayacağımız protokolün ardından adımlarımızı hızla atmaya devam edeceğiz. Projemizi hazırlayacağız.”

Büyükşehir’den yeni uygulamalar
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek yeni uygulamalara da değinen Başkan Ekrem Yüce, “Zabıta Teşkilatımızı da motorize ekiplerle güçlendireceğiz. 20 motobisiklet alımı yapacağız. İnşallah güçlenen Zabıta Teşkilatımız şehrimiz huzuru ve güvenliği için çalışmaya, hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edecek. ‘Hoş geldin Bebek’ uygulamamızla Büyükşehir Belediyemizin bünyesine dahil edeceğimiz özel donanımlı 2 minibüs ile doğum yapan ailelerimizin yanında olacağız. Acil çöpler için Acil Çöp Taksi uygulamasını hayata geçireceğiz. Proje için 2 aracı hizmete alacağız. Bu vesileyle Haziran Meclis Toplantımızda aldığımız tüm kararların hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Meclis Gündemi
Haziran Meclis Toplantısı’nda; “1 ile 28. madde arasındaki maddeler oy birliğiyle kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 29 ve 30. madde oy birliğiyla kabul edilirken; 31 ile 50. madde arası İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 61, 62 ve 66. madde oy birliğiyle kabul edildi. 60. madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken; 63, 64 ve 65. Maddeler Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.”