Şehit Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ü vefatının 5’inci yılında kabri başında anan Başkan Ekrem Yüce, “Şehit kardeşimiz bizler için önemli bir sembol, kıymetli bir örnek olmuştur. İnancı uğruna hiç tereddüt etmeden görevi başında ruhunu teslim eden şehidimizi gönlümüze taç edip, böyle bir yiğitliği hep hatırlamamız lazım” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hain bir saldırı sonucu şehit olan Mardin Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehadetinin 5’inci yıldönümünde kabri başında yapılan anmaya katıldı. Duaların yapıldığı anmada ayrıca Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya,  Garnizon Komutanı Piyade Albay Fahri Can Çağlar, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İl Müftüsü Hasan Başiş, ilçe belediye başkanları yer aldı. Şehit kaymakamın babası Asım Safitürk ile görüşen Yüce, şehidin kabrine çiçek bırakarak dua etti. Anma programında, Kuran-ı Kerim tilavet edilerek, Şehit Kaymakam Safitürk anlatıldı.

“Şehit kaymakamımız bizim için önemli bir semboldür”
Başkan Ekrem Yüce, şehit kaymakamın kendileri için önemli bir sembol olduğunu ifade ederek,  “Şehit kardeşimiz bizler için önemli bir sembol, kıymetli bir örnek olmuştur. Şehit kaymakamımız vatanı uğruna, inancı uğruna hiç tereddüt etmeden görevi başında ruhunu mevlaya teslim etmiştir. Sebep olanlara Cenab-ı mevlam hesabını sorsun. Bedelini ödeyecekler, ödüyorlar da zaten. Şehidimizi her zaman gönlümüzde taç edip, böyle bir yiğitliği har zaman hatırlıyor, yaşatıyor olmamız gerekir. Bu vesileyle ruhuna bir kez daha dua edip, yüce Allah’tan onu peygamberimize komşu eylemesini niyaz ettik. Cenab-ı mevlam rahmet eylesin.” dedi.