Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Kampüsü içerisinde çalışmalarına başladığı 10 kilometrelik bisiklet yolunu tamamladı. Yerleşke içindeki yeni yollar, üniversiteye renk kattı. Öğrenciler artık, bisikletleriyle geldikleri kampüs içinde güvenli bir şekilde yolculuk yapıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Bisiklet Dostu Şehir” unvanıyla kent genelinde birbirinden farklı çalışmalar yürütüyor. Başkan Ekrem Yüce’nin açıkladığı “Hedefimiz 500 kilometrelik bisiklet yolu” sloganıyla şehrin dört bir yanında bisiklet yolu ağı genişletiliyor. Bunun yanı sıra bisiklet durakları, SAKBİS bisiklet kiralama noktaları ve bu alanda hayata geçirilen yeni tesislerle Sakarya’nın ismi Türkiye’de ve hatta dünyada bisiklet ile anılıyor.

SAÜ’ye 10 kilometrelik bisiklet yolu
Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi’nin Serdivan’da bulunan Esentepe Yerleşkesinde başlatılan bisiklet yolu çalışmaları da tamamlandı. Ekipler, üniversite içerisindeki tüm yolları kapsayan 10 kilometrelik alana bisiklet yolu kazandırdı. Yapılan bu yeni yollar üniversite kampüsüne renk kattı. Yollar, bisikleti simgeleyen mavi renkle yeni bir görünüme kavuştu. Üniversite öğrencileri artık kampüse bisikletiyle gelip, kampüs içinde güvenli ve rahat şekilde bisiklet yolculuğu yapabiliyor.

“Bisikleti hayatın merkezine koyacağız”
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bisiklet Dostu Şehir unvanını kazandırdığımız Sakarya’da bu alanda yeni projeler üretiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bisikletin insanımızın merkezinde olması için gayretle çalışıyoruz. Üniversitelerimizde, yollarımızda, parklarımızda ve tüm sosyal alanlarımızda tercih edilen ilk ulaşım aracının bisiklet olmasını istiyoruz. SAÜ’de oluşturulan 10 kilometrelik bisiklet yoluyla, kentimizdeki binlerce üniversite öğrencisini bisiklet kullanmaya davet ediyoruz. Sakarya’ya sağlıklı yaşam ve huzurlu trafik kültürünü getirecek olan bisikleti sevmesini ve hayatında yer vermesini arzu ediyoruz” denildi.