Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi Erkan Şamcı’ nın “Evde Bitki Yetiştirme” konulu konferansı ile devam etti. Evde bitki yetiştirme tekniklerinden ve sağlık için uzak durulması gereken kimyasallardan bahseden Şamcı “Çiçeklere insanlar gibi susadığın zaman su verilmelidir. Çiçek için en yararlı besin balıktır bu size tuhaf gelebilir ama denerseniz kendi gözlerinizle göreceksiniz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Kadın Gelişim Akademisi’nde Erkan Şamcı “Evde Bitki Yetiştirme” konulu konferans verdi. Dinleyicilere ‘Evde Bitki Yetiştirirken Nelere Dikkat Edilmesi’ gerektiği ve ‘Evde Kullanılmaması Gereken Kimyasallar’ hakkında bilgiler verildi. Konferansın sonunda Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat KıroğluŞamcı’ya çiçek takdim etti.

Çiçek yetiştirmenin püf noktaları
Şamcı “Yattığınız yerlerde çiçek bulundurulmaması söyleniyor bu kesinlikle yanlış bir bilgi. Çiçek evin her yerinde olabilir ve kesinlikle zararsızdır. Ayrıca teknolojik eşyaların bu kadar çok olduğu evlerimizde radyasyonu azalttığı için kaktüs bitkisi mutlaka bulunmalıdır. Kaktüs suyu hiç sevmeyen bir bitkidir o yüzden bakımı oldukça kolaydır. Çiçeklere insanlar gibi susadığın zaman su verilmelidir. Çiçeklerin susadığını toprağının üst kısmına dokunduğumuzda anlarız ve eğer toprağın üst kısmı kurumuşsa çiçeğimiz susamış demektir. Çiçeklere su yavaşça dökülmelidir eğer birden suyu boşaltırsak çiçeğin toprağına zarar vermiş oluruz. Çiçek için en yararlı besin balıktır bu size tuhaf gelebilir ama denerseniz kendi gözlerinizle göreceksiniz. Balıketini küçük küçük parçalar haline getirerek çiçeğinizin toprağına gömün ve çiçeğinizde ki gelişime kendiniz şahit olun” dedi.

Doğala dönmeliyiz
Evdeki kimyasal temizlik malzemelerinin ciddi zararlarına dikkat çeken Şamcı “Evdeki temizlik malzemelerinin hepsi çok zararlı kimyasallar barındırır. Bu sebeple siz temizlik yaptığınızı zannederken aslında kendinizde ve çocuklarınızda çok ciddi hastalıklar oluşmasına sebep olursunuz. Evde kullandınız her temizlik malzemesinin doğal bir alternatifi bulunuyor. Eskiden bu kadar zararlı temizlik malzemeleri yoktu ve insanlar daha sağlıklıydı. Çamaşır suyu içindeki kimyasal birleşenlerle çocuklarınızda nefes darlığı ve astım gibi hastalıklara yol açabilir. Aynı zamanda bu kimyasalların bağımlılık gibi tehlikeli yanları da vardır. Eskiden olduğu gibi temizlikte sabun veya doğal alternatif yolları kullanarak doğala dönmeliyiz” ifadelerinde bulundu.