Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde iş adamlarıyla ve Nijerya Yatırım Ajansı Başkanı Takuma ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz ülkemizin en çok ihracat yapan 7. şehri durumundadır. Şehrimizin ihracatta 7. sırada olmasında siz değerli işadamlarımızın payı büyük. Tüm dünyada ekonomilerin küçülmesine rağmen ülkemizde ve Sakarya’da büyüme yönündeki grafikler bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde iş adamlarıyla bir araya geldi. Buluşmada Nijerya Yatırım Ajansı Başkanı Takuma ve eşi de yer alırken Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, OSB Dernek Başkanı Muzaffer Güneş, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Tarım Konfederasyonu Başkanı Hakan Yüksel, Ticaret Borsası üyeleri ve sanayicilerde toplantıda yer aldı. Toplantıda Nijerya ile Türkiye arasında gerçekleştirilecek yatırımlar istişare edildi, fizibilite çalışması yapılması ve birliktelik sürecinin değerlendirilmesi kararına varıldı.

Cumhurbaşkanına teşekkürler
Toplantının ülkemiz ve Nijerya arasında olumlu sonuçlar elde edilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Ekrem Yüce, “Malumunuzdur ki tüm dünya 3 yıldır küresel bir salgınla mücadele ediyor. Bunun yanında finans piyasalarındaki dalgalanmalar bütün ülkeleri etkilemeye devam ediyor. Yine yakın zamanda şahit olduğumuz ve hali hazırda devam eden Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, özellikle petrol ve gaz piyasalarında olumsuz bir çizgi oluşturuyor. Finans sektöründeki tüm bu dalgalanmalar dengeye kavuştuğunda bütün dünya önünü daha net bir şekilde görebilecektir. Bunun için Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülük ettiği barış müzakereleri dün itibariyle ülkemizin arabuluculuğunda İstanbul’da başladı. İlk görüşme sonucunda her iki tarafında olumlu beyanları bizleri mutlu etti. Sizlerin huzurunda, barışa öncülük ettiği için Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Coğrafi avantaj
Başkan Yüce, “Türkiye İhracatçılar Meclisinin verileri ışığında Sakarya, 4 milyar 565 milyon 171 bin dolarlık ihracatıyla ülkemizin en çok ihracat yapan 7. Şehri durumundadır. Şehrimizin ihracatta 7. sırada olmasında siz değerli işadamlarımızın payı büyük. Bu sebeple sizlere yatırımlarınızı Sakarya’mıza yapmanıza binaen teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm dünyada ekonomilerin küçülmesine rağmen ülkemizde ve Sakarya’da büyüme yönündeki grafikler bizleri mutlu etmektedir. Sakarya’nın coğrafi olarak avantajlı konumu da bu büyümeyi desteklemektedir. Bölge olarak sanayiye dayalı bu üretimi hem ülkemizin hem de dünyanın dört bir tarafına ulaştırma imkânımız var” dedi.

Alternatif güzergahlar ile OSB’lere doğrudan bağlantı
Şehrin bölgesel imkanını avantaja dönüştürmek için gayret gösterdiklerini ifade eden Yüce, “Şehrimize yeni bir otoban giriş-çıkışı yapmak için daha göreve gelir gelmez çalışmaya başladık. Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştireceğimiz bu yeni otoban girişinin kamulaştırma çalışmaları tamamlandı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihale gerçekleştirilerek inşaat çalışmalarına başlandı. Bu girişe entegre edilecek bir yol doğrudan şehir merkezine ulaşacak. İnşa ettiğimiz alternatif güzergâhlar ile de OSB’lere bağlanacağız. Yine bu giriş sayesinde Karasu limanını daha aktif bir şekilde kullanarak hinterlandı genişleteceğiz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin ekonomik gelişimine ve yeni yatırımların şehrimizde yapılmasına dair her türlü katkıyı vermeye gayret ediyoruz. Bu konuda sizlerden gelen talepleri de en iyi şekilde değerlendireceğimize emin olabilirsiniz. Sözlerime son verirken bugün burada bizleri bir araya getiren kıymetli iş adamlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ticaret ve yatırım imkânları için fizibilite
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Tarım her zaman hayatımızda olacak ve olmak zorunda. Tarımın ne kadar hayati olduğunu salgın hastalık sonucunda bir kez daha öğrenmiş olduk. Bizler insana değer veren önemli bir ülkeyiz. Bizler dünyaya sadece ticaret ve üretim değil kadim değerlerimizi götürmek istiyoruz. Nijerya ile bizim ticaretimiz önümüzdeki yıllarda da daha da büyüyecek. Nijerya ticaret yapmak için diğer ülkelere ulaşmak için çok güzel bir ülke konumunda ve bizim ülkemizin önemli ticaret ortaklarından. Orada yapılacak olan ticaret fırsatları, yatırım imkânları hepsi değerlendirilerek güzel fizibilite çalışmaları yapılabilir bunun üstünde durmamız lazım. Doğru pazar ve doğru ürün analizi sayesinde ürün desenimizi ona göre yürütebiliriz. Bu çalışmaları ön bir ekip hızlı bir şekilde yaparsa daha çabuk sonuçlar elde edebiliriz” dedi.

Sakarya tarımda ülkemizin göz bebeği
Vali Kaldırım, “İş adamlarımız son derece kapasiteli. Güzel işler başarma noktasında bizlere de güzel güvence sağlıyorlar. İnşallah güzel süreci devam ettireceğiz. Sakarya Türkiye'nin tarımda göz bebeği olma konusunda hızlı adımlarla yol alıyor. Başkanımız ve Ticaret Borsası başkanımız emin adımlarla Sakarya'nın tarım konusunda hızlı adımlarla ilerlemesine değer katıyorlar. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum.  İnşallah burada bulunan herkes için iyi sonuçlar ortaya çıkacak. Ben böylesine güzel bir program sağladıkları için katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah çok güzel projeler yapacağız. Ekrem Başkanımıza şehrin ufkunu değiştirme konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah tüm sonuçlar hayırlara vesile olur” dedi.