Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla dünyanın en heyecanlı yol bisikleti yarışı Tour Of Sakarya’nın ikinci etabı nefes kesen heyecana sahne oldu. 30’dan fazla ülkeden 80’e yakın sporcu Sapanca, Kandıra, Selahiye ve Adapazarı güzergâhlarında 156 kilometrelik parkuru podyum için maksimum hızla tamamladı. Başkan Ekrem Yüce, “4 gün sürecek yarışın 2’nci gününü de coşkuyla, heyecanla tamamladık ve kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tüm sporseverleri bekliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklette uluslararası müsabakaların kalbinin attığı nokta oldu. Bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Bike FEST” kapsamında yapılan yarışlar nefes kesiyor. İlk olarak Sakarya MTB Cup start alırken, sonrasında ise 110 farklı ülkeden canlı yayınlanan dünyanın en heyecanlı dağ bisikleti organizasyonu MTB Eliminatör Dünya Kupası’nda pedallar şampiyonluk için döndü. Büyükşehir, festivalin son düdüğü olan dünyanın en çok takip edilen, şehirlerin ön planda olduğu uluslararası yol bisikleti yarışı Tour Of Sakarya’nın startını verdi. 4 etapta tamamlanacak yarış için kentin dört bir yanındaki güzergâhlar düzenlendi ve yarışa hazır hale getirildi.

80 sporcu, 156 kilometre yol, 5 farklı ilçe
Trafik güvenliği sağlandı Arifiye, Sapanca, Yanık, Kandıra, Beşevler, Selahiye, Adapazarı bölgelerinde birçok caddeyi kapsayan parkurun her bir noktası yarışa güvenli hale getirildi.  Mücadelenin ikinci etabı, Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan start aldı. Adapazarı’ndan yola çıkan sporcular önce Arifiye’den Sapanca’ya ve buradan da Kandıra’ya ulaştı. Rotaların tamamlanması esnasında doğanın içinde harika manzaralar ortaya çıktı. Daha sonra Yanık, Kandıra, Beşevler ve Selahiye parkurları geçildi. Zaman zaman 100 kilometre hıza ulaşan sporcular maksimum performansla yeniden Adapazarı sınırlarına girdi ve 156 kilometre yol kat ederek yarışı tamamladı. Mücadele esnasında zorlu noktaları aşan 30’a yakın ülkeden 80 sporcudan kazanan isimler belli oldu.

“Bambaşka bir heyecan, çok ciddi katılım var”
Tour Of Sakarya’nın ikinci etabında bitiş çizgisini ilk geçen sporcu Fransız Kylian Senicourt oldu. İkinci sırayı ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı’nın yıldız bisikletçisi  Mykhaylo Konanenko aldı. Üçüncü olarak ise Valentin Midey bitiş noktasına geldi. Start bayrağını bizzat sallayan Başkan Ekrem Yüce, yarış sonunda da sporcuları son düzlükte karşıladı. Kazananlara madalyalarını Cumhurbaşkanlığı Proje Yönetim Müdürü Ali Murat Önder ile birlikte takdim eden Yüce, tüm sporseverleri bu heyecanı birlikte yaşamaya davet ederek, “Festivalimiz şehirde bambaşka bir hava oluşturdu. Dün gece Sefo konserinde binlerce kişiydik. Keza MTB yarışlarında, EXPO’da, diğer etkinliklerde hep yan yanaydık. Bisiklette sembol şehir olduk. Çok ciddi bir katılım var, vatandaşlar hazırladığımız programı büyük bir memnuniyetle karşıladı. Tour Of Sakarya’da kalan 2 etabımız hafta sonu yapılacak. Gerçekten inanılmaz bir heyecan, bambaşka bir duygu. Yarışımızı Pazar günü finali Bilal Sonses konseriyle yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı buradan davet ediyorum” dedi.

15 bisiklet sahiplerinin oldu
Ödül töreninin ardından çekilişle 15 bisiklet sahiplerinin oldu. Bisiklet kullanımını arttırmak, bu alanda şehirde kültür oluşturmak için pek çok çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Bike Fest kapsamında vatandaşlara bisiklet hediye ediyor. Çekilişlerin ardından 15 bisikleti hak sahiplerine teslim eden Başkan Yüce, hayırlı olsun dileklerini paylaşarak, “Bisiklette her bir vatandaşımıza ulaşana kadar çalışmaya devam edecek, etkinlikler, organizasyonlar, ulusal ve uluslararası yarışlarla şehrimizi marka şehir haline taşıyacağız” dedi.

Bike FEST programları
 

Tour Of Sakarya üçüncü etabı 27 Ağustos Cumartesi günü yine Demokrasi Meydanı’ndan start alarak farklı Kaynarca, Hendek, Akyazı ve Erenler güzergahlarında gerçekleşecek.

Etap 3: 27 Ağustos – Taraklı, Adapazarı / Start: Demokrasi Meydanı 14.00

Etap 4: 28 Ağustos – Kaynarca, Karasu, Adapazarı / Start: Demokrasi Meydanı 14.00

Konserler

Bilal Sonses / 28 Ağustos / Demokrasi Meydanı / 19.00

Ekin Uzunlar / 14 Eylül (ertelenen konser -açıklanacak)

EXPO Sakarya

Bu programların haricinde AKM önünde Sakarya’nın kültürel değerleri, turizm destinasyonları ve yöresel ürünlerini tanıtan EXPO Sakarya programı da 25 Ağustos’ta başladı ve 28 Ağustos Pazar akşamına kadar devam edecek.